Πόλεμος στο Ισραήλ: Ζωντανός και ακμαίος ο επικεφαλής του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ζωντανός και ακμαίος ο επικεφαλής του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς

Ο Μοχάμεντ Ντέιφ ή αλλιώς ο «επισκέπτης» θεωρούνταν σχεδόν... ανάπηρος από τους Ισραηλινούς - Εντοπίστηκε να περπατά σε τούνελ της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

deif_1
Ο Μοχάμεντ Ντέιφ, ο ηγέτης της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς, τον οποίο το Ισραήλ αναζητά εδώ και χρόνια, είναι ζωντανός και ακμαίος, με βάση βιντεοληπτικό υλικό που έφτασε στα χέρια του ισραηλινού στρατού μέσα από τούνελ στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε ένα από τα βίντεο, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων συλλογής πληροφοριών στο εσωτερικό της Λωρίδας, ο Ντέιφ - επονομαζόμενος και «επισκέπτης» - φαίνεται να περπατάει, κουτσαίνοντας ελαφρά. Από το συγκεκριμένο υλικό, αποδεικνύεται πως η κατάσταση του υψηλόβαθμου στελέχους της παλαστινιακής οργάνωσης είναι σημαντικά καλύτερη από ό,τι πίστευε το Ισραήλ μετά από μια μακρά σειρά επιθέσεων, μερικές από τις οποίες τον τραυμάτισαν σοβαρά. Ο Ντέιφ έδειξε πως είναι σε θέση να περπατήσει μόνος του και δεν χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι, ενώ χρησιμοποιεί κανονικά και τα δύο του χέρια.



Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ετών, ο Ντέιφ έχει επιβιώσει από συνολικά επτά απόπειρες δολοφονίας. Σε τέσσερις από αυτές τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, όμως κατάφερε να επιβιώσει και έχει αναρρώσει.

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, απείλησε αρκετές φορές το Ισραήλ, δηλώνοντας ότι το «θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τα γεγονότα στο Όρος του Ναού και στη γειτονιά Sheikh Jarrah της ανατολικής Ιερουσαλήμ».



Την περασμένη εβδομάδα, οι IDF έριξαν φυλλάδια στη Γάζα προσφέροντας αμοιβή άνω των 100.000 δολαρίων σε όποιον παράσχει αξιόπιστες πληροφορίες για το πού βρίσκονται ανώτερα στελέχη της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του Μοχάμεντ Ντέιφ. Τα φυλλάδια ανέφεραν ότι οι IDF θα πλήρωναν 400.000 δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του Σινουάρ και 300.000 δολάρια για βοήθεια στον εντοπισμό του αδελφού του, Μαχμούντ.

Το γεγονός ότι ο Ντέιφ είναι ζωντανός και σε σχετικά καλή κατάσταση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις εκτιμήσεις των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών. Μέχρι την ανακάλυψη αυτών των βίντεο, το Ισραήλ είχε την αίσθηση ότι ο ηγέτης του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς χρειαζόταν φροντίδα πλήρους απασχόλησης, ότι μεταφερόταν με ασθενοφόρα, χρησιμοποιούσε αναπηρικά καροτσάκια και υπέφερε από σωματικές αναπηρίες.


Ειδήσεις σήμερα:

Σε κατάσταση συναγερμού το Ρέικιαβικ από την έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία - Γιατί ανησυχούν οι ειδικοί

Πολιτικό σοκ στις ΗΠΑ από την απόφαση δικαστηρίου ότι ο Τραμπ δεν δικαιούται να είναι υποψήφιος στις εκλογές

Απάνθρωπη κίνηση από 26χρονη στην Αυστραλία: Πέταξε σκυλί από ταράτσα και έγραψε «της έκανα χάρη» - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης