Γαλλία: Πώς βρέθηκε τυχαία από οδηγό-διανομέα ο 17χρονος Άλεξ, έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή του

Γαλλία: Πώς βρέθηκε τυχαία από οδηγό-διανομέα ο 17χρονος Άλεξ, έξι χρόνια μετά την εξαφάνισή του

Επιστρέφει στη γιαγιά του - «Είναι καλά στην υγεία του, ήρεμος και ευφυής»

alex_2
Ο Άλεξ Μπάτι, ο Βρετανός έφηβος που είχε εξαφανιστεί τα τελευταία έξι χρόνια και βρέθηκε αυτή την εβδομάδα στη νότια Γαλλία, αναμένεται να επαναπατριστεί στη Βρετανία σήμερα το βράδυ, ανακοίνωσε δικαστής.

Ο 17χρονος ταξιδεύει αεροπορικώς από την Τουλούζη για το Λονδίνο μέσω Άμστερνταμ με πτήση της KLM και «συνοδεύεται από μέλη των υπηρεσιών της βρετανικής αστυνομίας», διευκρίνισε ο Αντουάν Λεροΐ, αντιεισαγγελέας της Τουλούζης, στη νοτιοδυτική Γαλλία.

Θα επιστρέψει στη γιαγιά του, τη μητέρα της μητέρας του, στην οποία η βρετανική δικαιοσύνη είχε αναθέσει την κηδεμονία του προτού η μητέρα του τον απαγάγει το 2017, κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη Μάλαγα της Ισπανίας, όπου είχαν πάει μαζί με τον παππού του.

Full interview: Sky News speaks to student who found kidnapped Briton Alex Batty
Κλείσιμο


Ο Άλεξ Μπάτι, ο οποίος ζούσε «νομαδική» ζωή σε μια «πνευματική» κοινότητα επί έξι χρόνια, βρέθηκε τυχαία την Πέμπτη μέσα στη νύχτα από έναν οδηγό-διανομέα, καθώς περπατούσε κατά μήκος ενός δρόμου σε ορεινή περιοχή κοντά στην Τουλούζη, διευκρίνισε ο αντιεισαγγελέας Αντουάν Λερούα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή.

«Είναι καλά στην υγεία του, "πολύ ήρεμος", δείχνει "ευφυής", σύμφωνα με τον γιατρό που τον εξέτασε και δεν φαίνεται να έχει υποστεί κακομεταχείριση στα έξι αυτά χρόνια που διήρκησε η απαγωγή του. Η μητέρα του, η οποία δεν έχει βρεθεί έως τώρα, μπορεί να βρίσκεται στη Φινλανδία», δήλωσε ο αντιεισαγγελέας κατά τη συνέντευξη.

Η «Οδύσσεια» του Άλεξ Μπάτι

Υπενθυμίζεται πως στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Λερουά ήταν παρόντες και οι δύο αστυνομικοί στους οποίους μίλησε ο έφηβος όταν τον εντόπισαν οι γαλλικές αρχές.

Ο Λερουά περιέγραψε την «Οδύσσεια» του Άλεξ Μπάτι, της μητέρας του Μέλανι Μπάτι και του παππού του, Ντέιβιντ Μπάιτι, οι οποίοι από την Ισπανία όπου έκαναν διακοπές πέρασαν στο Μαρόκο και κατόπιν στα γαλλικά Πυρηναία όπου έμειναν σε διάφορες περιοχές, όπως στην Οντ και την Αριέζ.

Επί έξι χρόνια, τα δύο εκ των οποίων στη Γαλλία, το παιδί ζούσε μια «νομαδική» ζωή σε μια «πνευματική» κοινότητα αλλά δεν έμενε ποτέ στο ίδιο μέρος πάνω από μερικούς μήνες, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Κακοποιήθηκε σεξουαλικά «όταν ήταν μικρός» από μέλος της οικογένειάς του

Στα έξι αυτά χρόνια ο 17χρονος λέει ότι δεν υπέστη καμία σωματική κακοποίηση, όμως υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά «όταν ήταν μικρός», στην ηλικία των 5 ή 6 ετών, από «κάποιο μέλος» της οικογένειάς του. «Δεν μας είπε περισσότερα», τόνισε ο Λερουά.

Ο αντεισαγγελέας περιέγραψε έναν νεαρό «έξυπνο και πολύ ήρεμο» που αποφάσισε να το σκάσει αφού η μητέρα του του ανακοίνωσε ότι σκόπευε να φύγει για τη Φινλανδία. Η γυναίκα πιθανότατα βρίσκεται ήδη στη χώρα αυτή, χωρίς τον παππού, ο οποίος πέθανε πριν από έξι μήνες.

Ο Άλεξ, που μιλάει μόνο αγγλικά, περπατούσε επί τέσσερις νύχτες, οδεύοντας προς την Τουλούζη, όταν τον εντόπισε, στις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης, ένας νεαρός διανομέας που τον μετέφερε στο αστυνομικό τμήμα του Σεν Φελίξ Λοραγκέ.

Η υπόθεση της εξαφάνισης του παιδιού ερευνάται από τη βρετανική δικαιοσύνη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Πινγκ πονγκ κυβέρνησης - Σαμαρά για τους μετανάστες: «Δεν υπάρχει θέμα ελληνοποιήσεων» απαντά το Μαξίμου

900 παραβιάσεις σε 24 ώρες «έπιασε» κάμερα στην παραλιακή - Εφιαλτικές προβλέψεις για τα τροχαία μέσα στις γιορτές

Θεσσαλονίκη: Ζευγάρι έκλεψε αλκοόλ από σούπερ μάρκετ και προσπάθησε να διαφύγει με ΙΧ από το... πεζοδρόμιο - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης