Γαλλία: Ο 17χρονος Άλεξ έζησε έξι χρόνια σαν νομάς και τώρα επιστρέφει στη Βρετανία - Ποιοι και γιατί τον κράτησαν μακριά από τη γιαγιά του

Γαλλία: Ο 17χρονος Άλεξ έζησε έξι χρόνια σαν νομάς και τώρα επιστρέφει στη Βρετανία - Ποιοι και γιατί τον κράτησαν μακριά από τη γιαγιά του

Τον «απήγαγαν» η μητέρα και ο παππούς του - Ο εναλλακτικός τρόπος ζωής μακριά από τον πολιτισμό και το σχολείο - Το αίσιο τέλος της περιπέτειας που άρχισε το 2017 στην Ισπανία

alex-batty-mi24
Eπί έξι χρόνια, ο Βρετανός Άλεξ βίωνε έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής, που του επέβαλαν η μητέρα και ο παππούς του. Και αυτός ο τρόπος ζωής, δεν αποδεχόταν το σχολείο.

Βρισκόταν σε διακοπές στην Ισπανία με τους συγγενείς του, όταν ξαφνικά χάθηκαν τα ίχνη και των τριών. Η μητέρα και ο παππούς του τον πήραν μακριά από την πατρίδα και την πολυαγαπημένη του γιαγιά, προκειμένου να ζήσουν και οι τρεις σε μία... πνευματική κοινότητα στο Μαρόκο.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Άλεξ διέμενε στη Γαλλία και, σε ηλικία 17 ετών, αποφάσισε να κάνει την «επανάστασή» του. Πήρε το σακίδιό του και αποφάσισε να επιστρέψει στην... Ιθάκη του.

Τις επόμενες ημέρες, ο Άλεξ Μπάτι θα γυρίσει στο σπίτι του, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Μάντσεστερ. Η περιπέτεια του εφήβου, ο οποίος είχε εξαφανιστεί το 2017 σε ηλικία 11 ετών μαζί με τη μητέρα και του παππού του, βαίνει προς το τέλος της, σχολιάζει ο βρετανικός Τύπος.

Κλείσιμο


Ο Άλεξ Μπάτι εντοπίστηκε τυχαία στην περιοχή της Τουλούζης και, μέχρι να επιστρέψει στη Βρετανία, θα βρίσκεται υπό την φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών της Γαλλίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου.

«Αναμένουμε ότι θα έρθει να τον πάρει η γιαγιά του. Περιμένουμε να ρυθμίσουμε τον επαναπατρισμό του με τους Βρετανούς» δήλωσε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο γενικός εισαγγελέας της Τουλούζης, χωρίς να προσδιορίσει τον τόπο όπου βρίσκεται τώρα ο 17χρονος.

Οι αρμόδιες αρχές της Γαλλίας και της Βρετανίας βρίσκονται σε επικοινωνία για την υπόθεση.



Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Le Figaro», ο έφηβος Άλεξ εντοπίστηκε στην πόλη Ρεβέλ, ανατολικά της Τουλούζης. Αστυνομική πηγή, την οποία επικαλείται το BBC, ανέφερε ότι ο 17χρονος είπε στις Αρχές πως βρισκόταν στη Γαλλία τα τελευταία δύο χρόνια κι ότι δεν έχει υποστεί κακομεταχείριση.

Η γιαγιά του Άλεξ -και νόμιμη κηδεμόνας του- Σούζαν Καρουάνα είχε δηλώσει το 2018 ότι πίστευε πως η μητέρα του αγοριού, Μέλανι Μπάτι, και ο παππούς του, Ντέιβιντ, τον είχαν πάρει μαζί τους για να ζήσουν σε μια «πνευματική κοινότητα» στο Μαρόκο. Η ίδια προσέθεσε ότι η μητέρα και ο παππούς του αγοριού αναζητούσαν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και δεν ήθελαν ο Άλεξ να πάει σχολείο.

Πώς εντοπίστηκε ο 17χρονος

Το αγόρι εντοπίστηκε αρχικά από έναν διανομέα, στις 3 το πρωί ξημερώματα Τετάρτης. Ενώ οδηγούσε το όχημά του, είδε τον 17χρονο να περπατά σε δρόμο στους πρόποδες των Πυρηναίων, υπό βροχή, κραδαίνοντας ένα σακίδιο και ένα σκέιτμπορντ.

Ο Φαμπιέν Αξιντινί, φοιτητής χειροπράκτης στην Τουλούζη, προσφέρθηκε να μεταφέρει τον 17χρονο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τρίωρης διαδρομής του αφηγήθηκε την ιστορία του, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.



Ο Βρετανός έφηβος του είπε ότι ζούσε σε μια κοινότητα πλανόδιων, αναφέρει η εφημερίδα «Le Parisien», επικαλούμενη τις δηλώσεις του «σωτήρα» του Άλεξ.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι δεν εξαναγκάστηκε να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο ζωής, ωστόσο έβρισκε τη μητέρα του λίγο περίεργη. Κι όταν αποφάσισε ότι δεν ήθελε να συνεχίσει να ζει με αυτόν τον τρόπο, έφτιαξε το βαλιτσάκι του και... δρόμο.

Για τον λόγο αυτό, ο 17χρονος αποφάσισε να φύγει, ενώ όπως δήλωσε, περπατούσε επί μέρες. Το αγόρι ρώτησε τον Φαμπιέν αν μπορούσε να δανειστεί το τηλέφωνό του και τότε ήταν η πρώτη φορά που επικοινώνησε με την αγαπημένη του γιαγιά.

Της έστειλε ένα μήνυμα μέσω Facebook, λέγοντάς της ότι είναι καλά στην υγεία του κι ότι ήθελε να τη δει: «Γεια σου γιαγιά, εγώ είμαι, ο Άλεξ. Βρίσκομαι στην Τουλούζη της Γαλλίας. Ελπίζω πραγματικά να λάβεις αυτό το μήνυμα. Σε αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι».

Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία: DNA και αποτυπώματα του 17χρονου βρέθηκαν στο όπλο του αστυνομικού

Αττική: Απίστευτο βίντεο με επιβάτιδα λεωφορείου στην Αττική να πηδά από το παράθυρο

Αντίθετος στην ισότητα ανδρών-γυναικών στο τένις ο Κύργιος: «Έπαιξα 4 ώρες, η Σβιτολίνα 40 λεπτά και πήραμε τα ίδια χρήματα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης