Γάζα: Γίνονται «σοβαρές συζητήσεις για νέα εκεχειρία» λέει η Χαμάς

Γάζα: Γίνονται «σοβαρές συζητήσεις για νέα εκεχειρία» λέει η Χαμάς

«Είμαστε αποφασισμένοι να τους εξοντώσουμε» είπε ο Νετανιάχου σε συνάντηση με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν

gaza_south
Υψηλόβαθμο μέλος της Χαμάς δήλωσε σήμερα στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA ότι υπάρχουν «σοβαρές συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός» με τη μεσολάβηση του Κατάρ, της Αιγύπτου και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν θα υπάρξει ανταλλαγή αιχμαλώτων ή κρατουμένων όσο δεν ισχύει η εκεχειρία. Από χθες, κυκλοφορούν πληροφορίες για σειρά σαυναντήσεων επί ευρωπαϊκού εδάφους, ανάμεσα σε αξιωματούχους του Κατάρ και των εμπλεκόμενων πλευρών, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί νέα εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Νετανιάχου: Είμαστε αποφασισμένοι να εξοντώσουμε τη Χαμάς

Την ίδια στιγμή πάντως, ο Νετανμιάχου δήλωσε αποφασισμένος πως το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς «μέχρι την απόλυτη νίκη», στη διάρκεια συνάντησης με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην περιοχή για να συζητήσει την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου ανέφερε ότι μίλησε με τον Σάλιβαν για τις περιφερειακές απειλές, όπως είναι η Χεζμπολάχ και οι Χούθι της Υεμένης. Συζήτησαν επίσης για την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς και τη συνέχιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους στη Γάζα.

Κλείσιμο


«Είπα στους Αμερικανούς φίλους μας ότι οι ηρωικοί μαχητές μας δεν έπεσαν μάταια. Μέσα από τη βαθιά οδύνη για τον χαμό τους, είμαστε πιο αποφασισμένοι από ποτέ να συνεχίσουμε να μαχόμαστε μέχρι να εξοντωθεί η Χαμάς, μέχρι την απόλυτη νίκη» ανέφερε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκύλων που κατασπάραξαν την 50χρονη είχε κατηγορηθεί το 2016 για βιασμό

Έχασε τον έλεγχο και έπεσε πάνω στους πεζούς - Η γυναίκα πέθανε ακαριαία, λέει αυτόπτης μάρτυρας της σύγκρουσης του ΙΧ με το τραμ


Βίντεο: «Πήγε η γυναίκα μου άδικα» λέει ο σύζυγος της 52χρονης που σκοτώθηκε σε τροχαίο στα Σπάτα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης