Ισραήλ: Για τη Χαμάς ενεργούσαν οι ύποπτοι που συνελήφθησαν στη Δανία για «τρομοκρατία»

Ισραήλ: Για τη Χαμάς ενεργούσαν οι ύποπτοι που συνελήφθησαν στη Δανία για «τρομοκρατία»

Επτά από τα άτομα που συνελήφθησαν στη Δανία, ενεργούσαν για την παλαιστινιακή οργάνωση, ανέφερε το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου

denmark_police_2
Οι ισραηλινές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι στο τρομοκρατικό σχέδιο που αποτράπηκε στη Δανία εμπλέκονται αρκετοί ύποπτοι "που επιχειρούσαν για λογαριασμό", της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς, ανακοίνωσε το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε επίσης ότι επτά άτομα που συνελήφθησαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών και επιβολής του νόμου της Δανίας για τον σχεδιασμό επίθεσης εναντίον αμάχων "ενεργούσαν για λογαριασμό" της Χαμάς.

Η ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας Μοσάντ ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες της Δανίας αποκάλυψαν τις "υποδομές της Χαμάς στο ευρωπαϊκό έδαφος", σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Οι αρχές της Δανίας έχουν κάνει λόγο από την πλευρά τους για τρείς συλλήψεις στη Δανία και μία στην Ολλανδία.

"Τα τελευταία χρόνια, αλλά κυρίως μετά την πολύνεκρη επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, η Χαμάς προσπάθησε να επεκτείνει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες ανά τον κόσμο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, για να πετύχει τον στόχο της να επιτεθεί στους Ισραηλινούς, τους Εβραίους και σε δυτικούς στόχους με κάθε κόστος", συνεχίζει η ανακοίνωση.

"Συγχαίρουμε τους εταίρους μας των υπηρεσιών της ασφάλειας και της αστυνομίας στη Δανία για την επιτυχία της αντιτρομοκρατικής τους επιχείρησης", η οποία "αποκαλύπτει την επέκταση των υποδομών της Χαμάς στην Ευρώπη", προσθέτει.


Ειδήσεις σήμερα:

Σύζυγος πρώην Σταρ Ελλάς ο αρχηγός της συμμορίας που έκλεψε δεκάδες εκατομμύρια από το Δημόσιο μέσω ΦΠΑ

Πώς έγινε το φρικτό τροχαίο στα Σπάτα - Νεκροί ένας 18χρονος και μία 52χρονη

Ψάχνουν τον μυστηριώδη TikToker που καταγράφει κρυφά Βρετανίδες με «καυτό» ντύσιμο στις βραδινές τους εξόδους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης