Πόλεμος στο Ισραήλ: Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν μέλη της Χαμάς σε σχολείο στη νότια Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν μέλη της Χαμάς σε σχολείο στη νότια Γάζα

Σύμφωνα με τις IDF οι άνδρες της Χαμάς εξαπέλυσαν επιθέσεις με πυροβολισμούς και εκτοξεύσεις RPG

gaza_attack_xr
Στρατιώτες του τάγματος αναγνώρισης της 55ης ταξιαρχίας σκότωσαν αρκετά μέλη της Χαμάς σε σχολείο στο Χαν Γιουνίς της νότιας Γάζας, σύμφωνα με τις IDF. Όπως τονίζουν οι αμυντικές δυνάμεις τους Ισραήλ, τα ισραηλινά στρατεύματα έλαβαν πληροφορίες για ύποπτη δραστηριότητα στην περιοχή. Μόλις οι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους ακολούθησε ισραηλινή έφοδος στο σχολικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με τις IDF οι άνδρες της Χαμάς εξαπέλυσαν επιθέσεις με πυροβολισμούς και εκτοξεύσεις RPG. «Τα στρατεύματα ενεπλάκησαν, έδωσαν μάχη με τους τρομοκράτες και τους εξουδετέρωσαν», τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ένα βίντεο που δημοσίευσαν οι IDF δείχνει τα επακόλουθα της μάχης, με τις σορούς τριών ενόπλων της Χαμάς να είναι διασκορπισμένες στο χώρο του σχολείου.

Οι IDF λένε ότι τα στρατεύματα βρήκαν υπόγεια υποδομή της Χαμάς στην περιοχή του σχολείου. Το υπόγειο συγκρότημα, μαζί με άλλα σημεία παρατήρησης που ανήκουν στη Χαμάς στην περιοχή, καταστράφηκαν αργότερα σε αεροπορικές επιδρομές από μαχητικό αεροσκάφος.

Κλείσιμο

Επίσκεψη στρατηγού των IDF στην ταξιαρχία Golani που έχασε στρατιώτες σε ενέδρα της Shejaiya


Εντωμεταξύ ο επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των IDF, υποστράτηγος Yaron Finkelman συναντήθηκε με διοικητές της ταξιαρχίας Golani, στη συνοικία Shejaiya. Η επίσκεψη ήρθε ένα 24ωρο μετά τις φονικές συγκρούσεις με τα μέλη της Χαμάς κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν δύο ανώτεροι διοικητές της ταξιαρχίας.

«Χθες αποδείξατε στην πράξη ότι το "Μετά από μένα" δεν είναι ένα σύνθημα" - μια κοινή εβραϊκή έκφραση που συμβολίζει την ανάληψη ευθύνης από έναν ηγέτη και την ηγεσία από το μέτωπο, αλλά μια εντολή για εμάς τους διοικητές να οδηγούμε μπροστά τους επικεφαλής των δυνάμεων, ακόμη και όταν υπάρχει βαρύ, πολύ βαρύ τίμημα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Έχουμε μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας. Θα συνεχίσουμε να επιτιθέμεθα στον εχθρό, όπως κάναμε εδώ στη Shejaiya και σε άλλα μέρη, και θα συνεχίσουμε να οδηγούμε μπροστά ως διοικητές», συνέχισε.

«Εσείς είστε η γενιά της νίκης. Το αποδεικνύετε κάθε μέρα όλη μέρα. Εμπνεόμαστε όλοι από εσάς και το πνεύμα της Golani, το οποίο θα συνεχιστεί. Θα δράσουμε και θα νικήσουμε», κατέληξε.



Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεψαν δεκάδες εκατομμύρια από το Δημόσιο μέσω ΦΠΑ - Κατασχέθηκαν πιστόλια, καραμπίνες και supercars

Θεσσαλονίκη: Τρόμαξαν από το αλυσοπρίονο και επιτέθηκαν στην Ελισάβετ, είπε ο ιδιοκτήτης των σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη αλλά προφυλακίστηκε

Νέο μισθολόγιο: Αυξημένες κατά 74% οι αποδοχές των νέων διοικητών νοσοκομείων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης