Μυστήριο με επιβάτη πτήσης που έφτασε από τη Δανία στις ΗΠΑ χωρίς εισιτήριο ή διαβατήριο

Μυστήριο με επιβάτη πτήσης που έφτασε από τη Δανία στις ΗΠΑ χωρίς εισιτήριο ή διαβατήριο

Ο 46χρονος λαθρεπιβάτης δεν είχε διαβατήριο, δεν είχε κάνει κράτηση και δεν θυμόταν πώς βρέθηκε από τη Κοπεγχάγη στο Λος Άντζελες

aerodromio
Οι αμερικανικές αρχές κατηγόρησαν απηύθυναν κατηγορίες σε άνδρα, ο οποίος αποβιβάστηκε χωρίς εισιτήριο ή διαβατήριο στο Λος Άντζελες έχοντας ξεκινήσει από τη Κοπεγχάγη.

Ο Σεργκέι Οτσιγκάβα, 46 ετών, είχε μαζί του ισραηλινή και ρωσική ταυτότητα, αλλά η υπηκοότητά του είναι προς το παρόν άγνωστη.

Οι αξιωματούχοι λένε μάλιστα ότι δεν προσπάθησε να κρυφτεί στο αεροπλάνο, αλλά αντίθετα συνομιλούσε με άλλους επιβάτες κατά τη διάρκεια του 12ωρου ταξιδιού.

Έχει δηλώσει αθώος και αναμένεται να παρουσιαστεί στο δικαστήριο μέσα στον Δεκέμβριο.

Κλείσιμο
Κατά την αφιξή του στο Λος Άντζελες στις 4 Νοεμβρίου, είπε αρχικά στους τελωνειακούς υπαλλήλους των ΗΠΑ ότι είχε αφήσει στο αεροπλάνο το διαβατήριό του, το οποίο δεν βρέθηκε ποτέ. Ωστόσο, δεν βρέθηκε και κάποια κράτηση για πτήση προς τις ΗΠΑ ή ότι είχε ζητήσει βίζα για την είσοδό του.

Στις αρχές έλεγε ότι «μπορεί να είχα αεροπορικό εισιτήριο, αλλά δεν είμαι σίγουρος», αναφέρει το BBC. Πρόσθεσε ότι δεν θυμόταν πώς βρέθηκε στην πτήση της Scandinavian Airlines προς τις ΗΠΑ, εξηγώντας ότι δεν είχε κοιμηθεί για τρεις ημέρες, και δεν ήξερε πώς πέρασε από τον έλεγχο ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης.

Δεν είναι σαφές ούτε πώς βρέθηκε στη Δανία πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ. Ο ίδιος έλεγε ότι εργαζόταν «πριν από πολύ καιρό» ως οικονομολόγος στη Ρωσία.

Τα μέλη του πληρώματος δεν είχαν αντιληφθεί ότι πετούσαν με έναν επιπλέον επιβάτη μέχρι που επικοινώνησαν μαζί τους οι αρχές.

Πρόσθεσαν ότι «ζητούσε δύο μερίδες κατά τη διάρκεια κάθε γεύματος και κάποια στιγμή προσπάθησε να φάει σοκολάτα που ανήκε σε μέλη του πληρώματος καμπίνας». Αεροσυνοδός δήλωσε στις αρχές ότι ο άνδρας «προσπαθούσε να μιλήσει σε άλλους επιβάτες της πτήσης, αλλά οι περισσότεροι τον αγνοούσαν».




Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτη υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ιταλία μετά από δικαστική απόφαση

Χάος στη Βουλή της Πολωνίας: Ακροδεξιός βουλευτής έσβησε με πυροσβεστήρα τα κεριά για την εβραϊκή Χάνουκα – Δείτε βίντεο

Είναι η τρίτη φορά που γίνεται και το σχολείο δεν κάνει κάτι, λέει η μητέρα του 7χρονου θύματος άγριου bullying στον Βόλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης