ΟΗΕ: Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα για την ανθρωπιστική κατάπαυση πυρός στη Γάζα

ΟΗΕ: Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ψήφισμα για την ανθρωπιστική κατάπαυση πυρός στη Γάζα

153 χώρες υποστήριξαν το ψήφισμα, δέκα αντιτάχθηκαν και 23 απείχαν - Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι νομικά δεσμευτικό και έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα

un_1
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ενέκρινε, το βράδυ της Τρίτης, ψήφισμα με το οποίο ζητείται άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στις μάχες στη Γάζα. 153 χώρες υποστήριξαν το ψήφισμα, δέκα αντιτάχθηκαν και 23 απείχαν.

Σε αντίθεση με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, αυτό το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης δεν είναι νομικά δεσμευτικό και έχει κυρίως συμβολικό χαρακτήρα.



Κλείσιμο
Το ψήφισμα σχετικά με τη δεινή κατάσταση των Παλαιστινίων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας προετοιμάστηκε από την Αίγυπτο (προεδρεύει του Αραβικού Συνδέσμου στον ΟΗΕ) και τη Μαυριτανία (προεδρεύει του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας).

Οι συντάκτες τόνισαν επανειλημμένα ότι το έγγραφο ήταν καθαρά ανθρωπιστικό και δεν ήθελαν να πολιτικοποιηθεί.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ (η Ουάσινγκτον αντιτάχθηκε στο ψήφισμα) στον ΟΗΕ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ δήλωσε στη Γενική Συνέλευση πριν από την ψηφοφορία ότι υπήρχαν πτυχές του ψηφίσματος που υποστήριζαν οι ΗΠΑ, όπως η ανάγκη να αντιμετωπιστεί επειγόντως η δεινή ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, να προστατευθούν οι άμαχοι και να απελευθερωθούν οι όμηροι.

Αλλά πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε κατάπαυση του πυρός αυτή τη στιγμή θα ήταν προσωρινή στην καλύτερη περίπτωση και επικίνδυνη στη χειρότερη - επικίνδυνη για τους Ισραηλινούς, οι οποίοι θα υποβάλλονταν σε ανελέητες επιθέσεις, αλλά και επικίνδυνη για τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι αξίζουν την ευκαιρία να οικοδομήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους εαυτούς τους, απαλλαγμένοι από τη Χαμάς».


Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτη υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ιταλία μετά από δικαστική απόφαση

Χάος στη Βουλή της Πολωνίας: Ακροδεξιός βουλευτής έσβησε με πυροσβεστήρα τα κεριά για την εβραϊκή Χάνουκα – Δείτε βίντεο

Είναι η τρίτη φορά που γίνεται και το σχολείο δεν κάνει κάτι, λέει η μητέρα του 7χρονου θύματος άγριου bullying στον Βόλο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης