Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου πρέπει να αλλάξει την κυβέρνησή του - Άρχισε να χάνει τη διεθνή υποστήριξη

Μπάιντεν: Ο Νετανιάχου πρέπει να αλλάξει την κυβέρνησή του - Άρχισε να χάνει τη διεθνή υποστήριξη

Οι βομβαρδισμοί στη Γάζα και οι θάνατοι αμάχων έχουν επηρεάσει την άποψη των διεθνών υποστηρικτών του Ισραήλ, ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ

biden
Μήνυμα στο Νετανιάχου για την τακτική που ακολουθεί με τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, έστειλε σήμερα ο Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανπός πρόεδρος τόνισε πως το Ισραήλ «έχει αρχίσει να χάνει την υποστήριξη της διεθνούς κοινότητας» με τους αδιάκριτους βομβαρδισμούς του στη Γάζα που έχουν σκοτώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους πολίτες.

«Αρχίζουν να χάνουν αυτή την υποστήριξη», δήλωσε ο Μπάιντεν σε εκδήλωση για τη συγκέντρωση χρημάτων για την προεκλογική εκστρατεία στην Ουάσινγκτον. Ο Μπάιντεν πρόσθεσε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου «πρέπει να αλλάξει» τη σκληροπυρηνική κυβέρνησή του. «Είναι καλός φίλος, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξει», δήλωσε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ακόμα ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δεν μπορεί να πει «όχι» σε ένα παλαιστινιακό κράτος στο μέλλον.

Είναι η πρώτη φορά από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ, στις 7 Οκτωβρίου, που ο 81χρονος Δημοκρατικός πρόεδρος μιλά δημοσίως για τις διαφωνίες του με την ισραηλινή κυβέρνηση. 

Το βράδυ της Δευτέρας, σε μια δεξίωση στον Λευκό Οίκο για την εβραϊκή γιορτή της Χανουκά, ο Μπάιντεν είχε ήδη πει ότι οι Ισραηλινοί θα πρέπει να είναι «προσεκτικοί» επειδή «η παγκόσμια κοινή γνώμη μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή». Αναφέρθηκε επίσης στη δύσκολη σχέση του με τον Νετανιάχου. Είπε ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός έχει στο γραφείο του μια φωτογραφία που τον εικονίζει συντροφιά με τον Μπάιντεν όταν εκείνος ήταν νεαρός γερουσιαστής. Όπως είπε, έγραψε την εξής αφιέρωση στη φωτογραφία: «Μπίμπι, σ’ αγαπώ πολύ αλλά δεν συμφωνώ με τίποτα απ’ όσα λες».

«Και αυτό ισχύει ακόμη σήμερα», πρόσθεσε ο Μπάιντεν, ενώπιον εκπροσώπων της εβραϊκής κοινότητας τους οποίους είχε προσκαλέσει στον Λευκό Οίκο.



Ειδήσεις σήμερα

«Δεν είναι καλά σκυλιά, είναι δολοφόνοι», λέει ο κωφάλαλος κηπουρός για την φονική επίθεση στην 50χρονη

Οδηγός για το mAIgov.gr: Πώς θα λάβετε απαντήσεις στα ερωτήματά σας από τον Ψηφιακό Βοηθό - Δείτε φωτογραφίες

Μετά τα 22άρια, έρχεται ένα χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο, λέει ο Καλλιάνος – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης