Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός καλεί στους κατοίκους του Χαν Γιουνίς να εκκενώσουν την πόλη

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο ισραηλινός στρατός καλεί στους κατοίκους του Χαν Γιουνίς να εκκενώσουν την πόλη

Η γενική οδηγία είναι να μετακινηθούν στην περιοχή Al-Muwasi - Δεν είναι σαφές πόσοι μπορεί να γνωρίζουν την οδηγία δεδομένης της έλλειψης δικτύων επικοινωνίας

gaza_ruins
Ο ισραηλινός στρατός έδωσε οδηγίες στους κατοίκους μεγάλου μέρους του Χαν Γιουνίς, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη Λωρίδα της Γάζας, να εκκενώσουν προς στην περιοχή Al-Muwasi, μια παραθαλάσσια περιοχή με λίγες εγκαταστάσεις στην ακτή.

Οι αμυντικές δυνάμεις του Ισραήλ ανέφεραν:

«Η γενική οδηγία για τους κατοίκους είναι να μετακινηθούν στην περιοχή Al-Muwasi, καθώς και σε τετράγωνα που ενημερώθηκαν στον διαδραστικό χάρτη των IDF που δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα».

«Το Al-Mawasi είναι η ανθρωπιστική ζώνη στη Γάζα, με σκοπό να κρατήσει τους αμάχους μακριά από το πεδίο της μάχης. Αλλά η Χαμάς συνεχίζει να βάζει τους κατοίκους της Γάζας στη γραμμή των πυρών. Εκτοξεύουν δεκάδες ρουκέτες από την καθορισμένη ανθρωπιστική ζώνη, ρουκέτες που συχνά εκτοξεύονται και θέτουν σε κίνδυνο ακόμη περισσότερους κατοίκους της Γάζας», αναφέρουν οι IDF.

Κλείσιμο


Νωρίτερα, ο Ισραηλινός Στρατός εξέδωσε, όπως αποκάλεσε, «επείγουσα έκκληση» προς τους αμάχους να εγκαταλείψουν μεγάλο μέρος της περιοχής μέσα και γύρω από το Χαν Γιουνίς, όπου διεξάγονται σκληρές μάχες.

«Σας καλούμε να φύγετε από εκεί που βρίσκεστε επειγόντως και να πάτε προς γνωστά καταφύγια δυτικά του Χαν Γιουνίς», είπε.

Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι μπορεί να γνωρίζουν την οδηγία δεδομένης της έλλειψης δικτύων επικοινωνίας και διαθεσιμότητας Διαδικτύου σε μεγάλο μέρος της Γάζας.



Ειδήσεις σήμερα

Οπαδική επίθεση: Κροτίδες, φωτοβολίδες και μαχαίρια βρήκε η ΕΛΑΣ στο γήπεδο στου Ρέντη - Δείτε φωτογραφίες

Έγκλημα στη Σαλαμίνα: Η κυνική ομολογία του 71χρονου δολοφόνου: «Ένας λιγότερος άνθρωπος στη γη»

Ανακαλύφθηκε στη Σιβηρία το αρχαιότερο φρούριο του κόσμου - Χτίστηκε πριν από 8.000 χρόνια, φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης