Παναγία των Παρισίων: Φωτογραφίες από τις εργασίες αποκατάστασης του ναού μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2019
«Θα ανοίξει σε έναν χρόνο» δεσμεύτηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν -Τοποθετήθηκε ο σταυρός του καμπαναριού - Από τις αρχές του 2024, οι εργάτες θα αρχίσουν να στεγανοποιούν τη δρύινη οροφή
Από τις σκαλωσιές στην κορυφή της Παναγίας των Παρισίων, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε την Παρασκευή (8/12) ότι η ανοικοδόμηση του πυρόπληκτου καθεδρικού ναού θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και ότι θα επαναλειτουργήσει σε έναν χρόνο από τώρα.
Το ξύλινο καμπαναριό κατέρρευσε θεαματικά μέσα από την οροφή του καθεδρικού ναού κατά την πυρκαγιά που έπληξε το ορόσημο του Παρισιού στις 15 Απριλίου 2019.
«Οι προθεσμίες θα τηρηθούν. Είναι μια τρομερή εικόνα της ελπίδας και μιας Γαλλίας που έχει ανοικοδομηθεί» δήλωσε ο Μακρόν. «Πρόκειται για μια σημαντική και συναισθηματική στιγμή» πρόσθεσε καθώς μιλούσε με τους εργάτες αποκατάστασης στις σκαλωσιές.
Δείτε φωτογραφίες:
Η κορυφή ύψους 96 μέτρων δεν αποτελούσε μέρος του αρχικού σχεδίου του καθεδρικού ναού. Προστέθηκε κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης του 19ου αιώνα από τον αρχιτέκτονα Eugene Viollet-le-Duc. Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2019, το καμπαναριό ανακατασκευάστηκε με πανομοιότυπο τρόπο, παρά την αρχική συζήτηση σχετικά με το αν θα έπρεπε να του δοθεί μια σύγχρονη πινελιά.
Ο Μακρόν ανακοίνωσε επίσης έναν διαγωνισμό για καλλιτέχνες που θα σχεδιάσουν έξι νέα βιτρό παράθυρα, καθώς και τη δημιουργία ενός μουσείου της Παναγίας των Παρισίων. Η Παναγία των Παρισίων πρόκειται να ανοίξει ξανά για θρησκευτικές λειτουργίες και για το κοινό στις 8 Δεκεμβρίου 2024.
Περίπου 500 εργάτες βρίσκονται καθημερινά στο εργοτάξιο, κάνοντας αγώνα δρόμου για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού, ο οποίος δεσπόζει στο νησί Ile de la Cite στον ποταμό Σηκουάνα από τον Μεσαίωνα.
Την Τετάρτη τοποθετήθηκε ο σταυρός του καμπαναριού, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο κόκορας στην κορυφή. Από τις αρχές του 2024, οι εργάτες θα αρχίσουν να στεγανοποιούν τη δρύινη οροφή με μόλυβδο. Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, τα έπιπλα, τα αγάλματα και τα έργα τέχνης του καθεδρικού ναού θα επανέλθουν, καθώς και το εκκλησιαστικό όργανο, το οποίο είχε αφαιρεθεί εντελώς για την ανακαίνιση.
Η LA VIE EN ROSE συνδυάζει την επιστημονική τεκμηρίωση με την καθημερινή περιποίηση και προτείνει μια ολοκληρωμένη ρουτίνα που υποστηρίζει την ποιότητα και την υγιή όψη των μαλλιών.
Η συνεργασία της Superbet με την ΚΑΕ Ολυμπιακός εγκαινιάζει μία νέα εποχή, με κοινό στόχο τη δημιουργία μοναδικών εμπειριών για τους φιλάθλους, μέσα και έξω από το παρκέ