Παναγία των Παρισίων: Φωτογραφίες από τις εργασίες αποκατάστασης του ναού μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2019

Παναγία των Παρισίων: Φωτογραφίες από τις εργασίες αποκατάστασης του ναού μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2019

«Θα ανοίξει σε έναν χρόνο» δεσμεύτηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν -Τοποθετήθηκε ο σταυρός του καμπαναριού -  Από τις αρχές του 2024, οι εργάτες θα αρχίσουν να στεγανοποιούν τη δρύινη οροφή

panagia-ton-parision
Από τις σκαλωσιές στην κορυφή της Παναγίας των Παρισίων, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύτηκε την Παρασκευή (8/12) ότι η ανοικοδόμηση του πυρόπληκτου καθεδρικού ναού θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και ότι θα επαναλειτουργήσει σε έναν χρόνο από τώρα.

Το ξύλινο καμπαναριό κατέρρευσε θεαματικά μέσα από την οροφή του καθεδρικού ναού κατά την πυρκαγιά που έπληξε το ορόσημο του Παρισιού στις 15 Απριλίου 2019.

«Οι προθεσμίες θα τηρηθούν. Είναι μια τρομερή εικόνα της ελπίδας και μιας Γαλλίας που έχει ανοικοδομηθεί» δήλωσε ο Μακρόν. «Πρόκειται για μια σημαντική και συναισθηματική στιγμή» πρόσθεσε καθώς μιλούσε με τους εργάτες αποκατάστασης στις σκαλωσιές.

Δείτε φωτογραφίες:
panagia-ton-parision8
panagia-ton-parision_2
panagia-ton-parision7
panagia-ton-parision_1
panagia-ton-parision_3
panagia-ton-parision_4
panagia-ton-parision_5
panagia-ton-parision_6
Η κορυφή ύψους 96 μέτρων δεν αποτελούσε μέρος του αρχικού σχεδίου του καθεδρικού ναού. Προστέθηκε κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης του 19ου αιώνα από τον αρχιτέκτονα Eugene Viollet-le-Duc. Μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2019, το καμπαναριό ανακατασκευάστηκε με πανομοιότυπο τρόπο, παρά την αρχική συζήτηση σχετικά με το αν θα έπρεπε να του δοθεί μια σύγχρονη πινελιά.

Ο Μακρόν ανακοίνωσε επίσης έναν διαγωνισμό για καλλιτέχνες που θα σχεδιάσουν έξι νέα βιτρό παράθυρα, καθώς και τη δημιουργία ενός μουσείου της Παναγίας των Παρισίων. Η Παναγία των Παρισίων πρόκειται να ανοίξει ξανά για θρησκευτικές λειτουργίες και για το κοινό στις 8 Δεκεμβρίου 2024.

Περίπου 500 εργάτες βρίσκονται καθημερινά στο εργοτάξιο, κάνοντας αγώνα δρόμου για την ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού, ο οποίος δεσπόζει στο νησί Ile de la Cite στον ποταμό Σηκουάνα από τον Μεσαίωνα.

Την Τετάρτη τοποθετήθηκε ο σταυρός του καμπαναριού, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο κόκορας στην κορυφή. Από τις αρχές του 2024, οι εργάτες θα αρχίσουν να στεγανοποιούν τη δρύινη οροφή με μόλυβδο. Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, τα έπιπλα, τα αγάλματα και τα έργα τέχνης του καθεδρικού ναού θα επανέλθουν, καθώς και το εκκλησιαστικό όργανο, το οποίο είχε αφαιρεθεί εντελώς για την ανακαίνιση.

Ειδήσεις σήμερα:

Bloomberg: Μάστιγα σε όλο τον κόσμο με τις εφαρμογές AI που γδύνουν γυναίκες χωρίς της συναίνεσή τους

Νέα αρχαιολογική ανακάλυψη στην Πομπηία: Ήρθε στο φως «αρτοποιείο - φυλακή» που χρησιμοποιείτο από δούλους

Καλάθι των Χριστουγέννων: Σε ισχύ από τις 13 Δεκεμβρίου - Τα προϊόντα που περιλαμβάνει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης