Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος του Λίχτενσταϊν πέθανε αιφνιδίως την περασμένη Τρίτη σε ηλικία 51 ετών, όπως ανακοίνωσε ο Οίκος του Λίχτενσταϊν.
Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος, πατέρας τριών παιδιών και έβδομος στη σειρά διαδοχής του θρόνου, ήταν ο τρίτος γιος του κυρίαρχου πρίγκιπα Ιωάννη-Αδάμ Β΄.
Ο χαμός του χαρακτηρίστηκε «απροσδόκητος», ενώ η New York Post επισημαίνει σε χθεσινό της δημοσίευμα ότι δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη η επίσημη αιτία θανάτου του.
«Ο Οίκος του Λίχτενσταϊν ανακοινώνει με θλίψη τον απροσδόκητο θάνατο του πρίγκιπα Κωνσταντίνου στις 5 Δεκεμβρίου 2023», αναφέρει η ανακοίνωση του οίκου ευγενών.
Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Μαρία του Λιχτενστάιν το 1999 και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά, τον πρίγκιπα Μόριτζ, 20 ετών, την πριγκίπισσα Τζορτζίνα, 18 ετών, και τον πρίγκιπα Μπένεντικτ, 15 ετών.
Στη βουλή του Λιχτενστάιν τηρήθηκε την περασμένη Τετάρτη ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του εκλιπόντος γαλαζοαίματου.
Κλείσιμο
Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος, που είχε σπουδάσει νομικά, ήταν εδώ και 11 χρόνια γενικός διευθυντής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Prince of Liechtenstein Foundation.
Το ίδρυμα διαχειρίζεται σχεδόν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της πριγκιπικής οικογένειας του Λιχτενστάιν, συμπεριλαμβανομένης μιας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές συλλογές έργων τέχνης στον κόσμο.
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».