Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ερυθρός Σταυρός ζητά πολιτική λύση στη Γάζα και ο ΠΟΥ καλεί να προστατευθούν οι άμαχοι

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Ερυθρός Σταυρός ζητά πολιτική λύση στη Γάζα και ο ΠΟΥ καλεί να προστατευθούν οι άμαχοι

Οι IDF ζήτσαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να αδειάσει, εντός 24 ωρών, μια αποθήκη με ιατρική βοήθεια στο νότιο τμήμα της Γάζας - Αμφισβητεί την εντολή ο ΠΟΥ

gaza_people
Η πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) Μιριάνα Σπόλιαρτσιτς, η οποία έφθασε τη Δευτέρα στη Λωρίδα της Γάζας, κατήγγειλε τα αφόρητα δεινά του πληθυσμού και ζήτησε μια "πολιτική λύση".

Σε βίντεο που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης, η επικεφαλής της ΔΕΕΣ ζητεί "την προστασία των αμάχων" απέναντι στην "ηθική αποτυχία" της διεθνούς κοινότητας.

"Η ΔΕΕΣ θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να βοηθήσει στην ανακούφιση από τα δεινά και στη μείωσή τους, αλλά δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι. Επιπλέον, η λύση δεν είναι μόνο ανθρωπιστική, χρειάζεται πολιτική λύση", υπογράμμισε.

Κλείσιμο


"Είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση που δεν θα επιλυθεί με την αποστολή πρόσθετων φορτηγών" με ανθρωπιστική βοήθεια, τόνισε η Μιριάνα Σπόλιαρτσιτς, υπογραμμίζοντας ότι οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι που είδε στη Γάζα "δεν έχουν πού να πάνε".

"Καλώ τις (εμπλεκόμενες) πλευρές και όλους όσοι έχουν επιρροή να επιχειρήσουν μια αποκλιμάκωση και να βρουν λύσεις που δεν θα είναι στρατιωτικές σε αυτό που είναι ένας πολύ μεγάλος πόνος για τους πληθυσμούς και από τις δύο πλευρές", δήλωσε επίσης.


Ο ΠΟΥ αμφισβητεί εντολή του ισραηλινού στρατού για εκκένωση αποθήκης με ιατρική βοήθεια στη νότια Γάζα σε 24 ώρες

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι ο ισραηλινός στρατός τον είχε καλέσει να αδειάσει, εντός 24 ωρών, μια αποθήκη με ιατρική βοήθεια στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας "καθώς οι χερσαίες επιχειρήσεις θα την καθιστούσαν άχρηστη".

"Καλούμε το Ισραήλ να αποσύρει αυτή την εντολή και να πάρει όλα τα δυνατά μέτρα για την προστασία των αμάχων και των μη στρατιωτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και των εγκαταστάσεων ανθρωπιστικής αρωγής", πρόσθεσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).






Ειδήσεις σήμερα:

«Νέα Αριστερά» το όνομα του νέου κόμματος που συγκροτούν οι «11»

O Don Leon έκλεβε τα ΑΤΜ και μετά επιδείκνυε και έκαιγε σε βίντεο τα χρήματα

Qatargate - Το Politico φέρνει στο φως τις πρώτες ανακρίσεις: «Δεν αναγνωρίζω πια κανέναν, ούτε τον σύντροφό μου» έλεγε η Καϊλή


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης