Γάζα: Έχουμε ανακαλύψει 800 φρεάτια από σήραγγες της Χαμάς, λέει ο ισραηλινός στρατός

Γάζα: Έχουμε ανακαλύψει 800 φρεάτια από σήραγγες της Χαμάς, λέει ο ισραηλινός στρατός

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό τα φρεάτια των τούνελ εντοπίστηκαν σε περιοχές αμάχων, πολλά εκ των οποίων κοντά ή μέσα σε κτήρια όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, τζαμιά

gaza-tounel
Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εντοπίσει 800 φρεάτια που οδηγούν στο τεράστιο υπόγειο δίκτυο της Χαμάς με σήραγγες από τις 27 Οκτωβρίου που ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα και έχουν καταστρέψει περισσότερα από τα μισά από αυτά, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός.

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση έλεγε πριν από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας, που μετράει ήδη οκτώ εβδομάδες, ότι έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα με σήραγγες -ένα δίκτυο που σε έκταση συγκρίνεται με το σύστημα του υπόγειου σιδηροδρόμου της Νέας Υόρκης- για προστασία και για χρήση ως επιχειρησιακή της βάση.

Αυτό τα κατέστησε πρωταρχικούς στόχους για τους Ισραηλινούς. «Τα φρεάτια των τούνελ εντοπίστηκαν σε περιοχές αμάχων, πολλά εκ των οποίων βρίσκονταν κοντά ή μέσα σε κτήρια όπως σχολεία, νηπιαγωγεία, τζαμιά και παιδικές χαρές» αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση ο στρατός.

Δείτε βίντεο που ανάρτησε ο IDF στο X:
Κλείσιμο
Από τα περίπου 800 φρεάτια που ανακαλύφθηκαν, είπε ο στρατός, τα 500 έχουν καταστραφεί χρησιμοποιώντας διάφορες επιχειρησιακές μεθόδους περιλαμβανομένης της «ανατίναξης και της σφράγισης». Στην ανακοίνωση προστίθεται ακόμη ότι «πολλά μίλια» από βασικές διαδρομές των τούνελ έχουν καταστραφεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Μενίδι: Λίγο πριν βρεθεί απανθρακωμένος ο 44χρονος, η σύζυγός του τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους Έλληνες που εγκλωβίστηκαν στο Μόναχο - Ακυρώθηκαν πτήσεις για Αθήνα

Κόλιν Χουάνγκ: Το παιδί αγροτών που ίδρυσε την Temu - Βρέθηκε με ζημιά 27 δισ. αλλά πλέον είναι στους 40 πλουσιότερους του κόσμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης