Αθλήτρια του χόκεϊ επί πάγου έμεινε παράλυτη μετά από σύγκρουση κατά τη διάρκεια του αγώνα

Αθλήτρια του χόκεϊ επί πάγου έμεινε παράλυτη μετά από σύγκρουση κατά τη διάρκεια του αγώνα

«Ο τραυματισμός που υπέστη μετά από σύγκρουση με το δοκάρι του τέρματος με έχει αφήσει παράλυτη από το στήθος και κάτω, με μειωμένη λειτουργία στα χέρια», έγραψε η 26χρονη Sanna Hakala

Hakala
Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τον θανατηφόρο τραυματισμό του Άνταμ Τζόνσον – παγοπέδιλο αντιπάλου του έκοψε τον λαιμό - κατά τη διάρκεια αγώνα χόκεϊ - ακόμα ένα περιστατικό έρχεται να προκαλέσει θλίψη στον κόσμου του αθλητισμού.

Αυτή τη φορά η δύο φορές Ολυμπιονίκης και αστέρας του φινλανδικού χόκεϊ Sanna Hakala έμεινε παράλυτη από τον αυχένα και κάτω μετά από ένα φρικτό ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια του αγώνα την περασμένη Παρασκευή.
Sanni Hakala Nasty Blow Injury | Sanni Hakala Injury Vs Djurgården | HV71 Player Taken to Hospital

Η Hakala, η οποία ήταν αρχηγός της HV71, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα όταν χτύπησε με το κεφάλι στο δοκάρι του τέρματος. Η 26χρονη φόργουορντ υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, όπως ανακοίνωσε η ομάδα.
«Είναι ακόμα δύσκολο να καταλάβω τι συνέβη, ότι η σύγκρουση με το δοκάρι ήταν τόσο σοβαρή, ότι οι συνέπειες είναι τόσο μεγάλες», έγραψε η Hakala στο Instagram. «Όχι μόνο ότι αναγκάζομαι να σταματήσω να παίζω χόκεϊ, κάτι που αποτελούσε μεγάλο μέρος της ζωής μου για πολλά χρόνια, αλλά ότι ίσως αναγκαστώ να κάθομαι σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής μου. Ο τραυματισμός που υπέστη την περασμένη Παρασκευή μετά από σύγκρουση με το δοκάρι του τέρματος με έχει αφήσει παράλυτη από το στήθος και κάτω, με μειωμένη λειτουργία στα χέρια. Αυτή είναι η πραγματικότητα στην οποία προσπαθώ να προσγειωθώ. Καταλαβαίνω ότι τώρα αντιμετωπίζω μια μακρά και σκληρή μάχη με το σώμα μου και το δυσκολότερο παιχνίδι της ζωής μου».

«Τώρα πρέπει να επικεντρωθώ στην αποκατάστασή μου, ώστε να μπορέσω να αναρρώσω όσο το δυνατόν καλύτερα. Ως εκ τούτου, εγώ και η ομάδα μου δεν θα δώσουμε άλλα στοιχεία σχετικά με τον τραυματισμό μου ή την κατάστασή μου και σας ζητώ από όλους να δείξετε σεβασμό σε μένα και την οικογένειά μου. Aυτή η κατάσταση είναι προφανώς χάλια, αλλά δεν φοβάμαι να την αναλάβω.

Κλείσιμο
Η Hakala δούλεψε ασχολείται επαγγελματικά με το άθλημα από το 2013. Κέρδισε δύο χάλκινα μετάλλια όταν εκπροσώπησε τη Φινλανδία στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Πιονγκτσάνγκ το 2018 και στο Πεκίνο το 2022. Έχει επίσης κερδίσει ένα ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2019 και χάλκινα μετάλλια το 2017 και το 2021.

Ειδήσεις σήμερα:

Έληξε στις 7 η ανακωχή μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ - Ξεκίνησαν ξανά οι εχθροπραξίες στη Λωρίδα της Γάζας

Όπλο κατά της αποχής η επιστολική ψήφος - Πώς θα εφαρμοστεί από τις ευρωεκλογές

«Δε με ενδιαφέρει η συγγνώμη, ζητώ την καταδίκη του»: Ξεσπά η μητέρα της Έμμας λίγο πριν την απολογία του 27χρονου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης