Πόλεμος στο Ισραήλ: Στο νοσοκομείο του Τελ Αβίβ έφτασαν οι 11 όμηροι - Το βίντεο της Χαμάς από την απελευθέρωσή τους

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στο νοσοκομείο του Τελ Αβίβ έφτασαν οι 11 όμηροι - Το βίντεο της Χαμάς από την απελευθέρωσή τους

Υπάρχουν εννέα παιδιά και δύο γυναίκες στην ομάδα - Οι οικογένειες των ομήρων περιμένουν στο νοσοκομείο για να επανενωθούν για πρώτη φορά μετά από περίπου 52 ημέρες

MixCollage-28-Nov-2023-02-46-AM-170
Οι 11 Ισραηλινοί όμηροι που απελευθερώθηκαν τη Δευτέρα έφτασαν στο Ιατρικό Κέντρο του Τελ Αβίβ Σουράσκι, τη μεγαλύτερη μονάδα οξείας φροντίδας του Ισραήλ, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.

Υπάρχουν εννέα παιδιά και δύο γυναίκες στην ομάδα. Οι οικογένειες των ομήρων περιμένουν στο νοσοκομείο για να επανενωθούν για πρώτη φορά μετά από περίπου 52 ημέρες, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας.

Ιατρικές ομάδες και άλλοι επαγγελματίες στο νοσοκομείο θα είναι εκεί για να παρέχουν οποιαδήποτε ιατρική ή ψυχολογική φροντίδα, ανέφερε το υπουργείο.

«Θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε ότι αυτές είναι ευαίσθητες στιγμές για τους απελευθερωμένους ομήρους και τις οικογένειές τους και επιθυμούμε να διαφυλάξουμε την ιδιωτικότητά τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Όλο το σύστημα υγείας είναι έτοιμο να υποδεχθεί όποιον θα επιστρέψει στο Ισραήλ και προετοιμάζεται για αύριο».

Κλείσιμο
Στο μεταξύ η Χαμάς δημοσίευσε το βίντεο με την 4η παράδοση των ομήρων στον Ερυθρό Σταυρό στη Γάζα, όπως έχει κάνει και στις άλλες τρεις περιπτώσεις. Αυτή τη φορά στο βίντεο που ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η ταξιαρχία Al-Qassam, ξεκινά με πλάνα από drone με οχήματα του Ερυθρού Σταυρού να πλησιάζουν ένα σημείο συνάντησης σε έναν σκοτεινό δρόμο που βρίσκονται τα οχήματα της Χαμάς για την παράδοση των 11 ομήρων. Ένοπλοι μαχητές της Χαμάς βγαίνουν από τα οχήματά τους σε ένα είδος σχηματισμού και ένας από αυτούς μιλάει σύντομα με τους εκπροσώπους του Ερυθρού Σταυρού.



Ένα από τα παιδιά που αφέθηκαν ελεύθερα βοηθήθηκε να βγει από τα οχήματα της Χαμάς από μαχητές και το έβαλαν σε αναπηρικό καροτσάκι και οδηγήθηκε στο όχημα του Ερυθρού Σταυρού που περίμενε. Τα βίντεο που ακολούθησαν δείχνουν πολλά παιδιά να συνοδεύονται προς τους αξιωματούχους του Ερυθρού Σταυρού.

Το βίντεο ολοκληρώνεται με πλάνα από drone των οχημάτων του Ερυθρού Σταυρού να απομακρύνονται σε έναν έρημο δρόμο, ο ήχος του περιβάλλοντος έχει ήχους επευφημιών και χειροκροτημάτων, αν και το βίντεο δεν δείχνει κανέναν να ζητωκραυγάζει.




Ειδήσεις σήμερα:

Ο Σούνακ ακύρωσε λόγω της ατάκας Μητσοτάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα και τη Μόνα Λίζα

Σαλαμίνα: Φίλος της οικογένειας ο ιερέας που ασελγούσε στον 12χρονο - Πήγαινε συχνά στο σπίτι του παιδιού

Προϋπολογισμός 2024: Από €200 έως €840 παραπάνω για μισθωτούς και συνταξιούχους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης