Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεκίνησε η παράδοση των ομήρων από τη Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό, λέει η Αίγυπτος

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ξεκίνησε η παράδοση των ομήρων από τη Χαμάς στον Ερυθρό Σταυρό, λέει η Αίγυπτος

Έντεκα όμηροι (δύο γυναίκες και εννέα παιδιά) θα περάσουν σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ, σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης

omiri1_2
Αντίστροφα μετρούν 11 Ισραηλινοί όμηροι για την επιστροφή τους στα πάτρια εδάφη. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν πηγές από το Κάιρο στη Wall Street Journal και το Al Jazeera, η Χαμάς έχει ξεκινήσει να παραδίδει τους ομήρους στους ανθρώπους του Ερυθρού Σταυρού για τη μεταφορά τους από τη Λωρίδα της Γάζας στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με έσα ανέφεραν νωρίτερα ισραηλινα μέσα ενημέρωσης, η Χαμάς θα απελευθερώσει δύο γυναίκες και εννέα παιδιά, με τις γυναίκες αυτές, μάλιστα, να είναι μητέρες κάποιων από αυτά.

Στο μεταξύ, πηγή της Χαμάς ανέφερε στο Sky News πως το αντίστροφο δρομολόγιο, από το Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη θα κάνουν 3 γυναίκες και 30 παιδιά.

Νωρίτερα, η Χαμάς ενημέρωσε την Αίγυπτο και το Κατάρ ότι εντόπισε περισσότερους Ισραηλινούς απαχθέντες στη Λωρίδα της Γάζας, όπως δήλωσε μέλος του πολιτικού γραφείου της οργάνωσης σε καταριανό τηλεοπτικό κανάλι. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Χαμάς είναι επίσης έτοιμη να διαπραγματευτεί και για τους στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν, αλλά η συζήτηση αυτή δεν έχει ακόμη ξεκινήσει και «θα είναι ξεχωριστή σε σχέση με τους πολίτες, κάτι που γνωρίζει και ο Νετανιάχου».

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Στο κατακόρυφο η αγωνία για την 4η απελευθέρωση ομήρων - Η Χαμάς χωρίζει παιδιά από μητέρες

Διδυμότειχο: Δωρεά 100.000 ευρώ από ζευγάρι ηλικιωμένων στο Γενικό Νοσοκομείο

Συζήτηση Μητσοτάκη με τον αντιπρόεδρο της Morgan Stanley στο Λονδίνο - «Έχουμε ισχυρή εντολή για μεταρρυθμίσεις»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης