Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα δάκρυα της 21χρονης Μάγια και της οικογένειάς της μετά από 50 ημέρες ομηρίας από τη Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα δάκρυα της 21χρονης Μάγια και της οικογένειάς της μετά από 50 ημέρες ομηρίας από τη Χαμάς

H Μάγια είναι η πρώτη όμηρος από το φεστιβάλ που αφέθηκε ελεύθερη - Παραμένει όμηρος ο 18χρονος αδερφός της

maya_regev_arthro
Τις συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στο νοσοκομείο Soroka όταν η 21χρονη Μάγια Ρεγκέβ, που είχε απαχθεί από τους τρομοκράτες της Χαμάς στο ματωμένο φεστιβάλ Σούπερνοβα, βρέθηκε στην αγκαλία της οικογένειάς της μετά από 50 ημέρες ομηρείας αποτυπώνει βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Στο βίντεο φαίνεται η οικογένεια της Μάγια να πέφτει στην αγκαλιά της ενώ το μόνο που ακούγονται είναι λυγμοί και δάκρυα.

Κλείσιμο

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η Μάγια επέστρεψε σε έμας και περιμένουμε το ίδιο να συμβεί με τον Ιτάι» ανέφερε σε ανακοίνωση της η οικογένεια Ρεγκέβ.

Αντίθετα με ό,τι προβλέπει η συμφωνία εκεχειρίας, όπως αναφέρει η Haaretz, ότι τα αδέρφια που απελευθερώνονται δεν πρέπει να χωρίζονται, ο 18χρονος Ιτάι δεν επέστρεψε στο Ισραήλ. Η Χαμάς υποστήριξε ότι δεν μπόρεσε να εντοπίσει πού βρίσκεται ο Ιτάι ο οποίος επίσης απήχθη κατά την επίθεση στο φεστιβάλ Σούπερνοβα.

«Είναι μια περίπλοκη περίοδο και τώρα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για να βοηθήσουμε την Μάγια να επανενταχθεί και να ιαθεί. Θέλουμε χρόνο για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες μας και να κατανοήσουμε την κατάσταση που βιώνουμε. Ζητάμε από όλους όσοι μας έχουν στηρίξει και μας έχουν δώσει δύναμη μέχρι σήμερα, να προσευχηθούν για την γρήγορη επιστροφή και του Ιτάι και των υπολοίπων ομήρων» προστίθεται στην ανακοίνωση της οικογένειας Ρεγκέβ.



Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς η κατάσταση της Μάγια, η οποία στο βίντεο που δόθηκε από τη Χαμάς περπατούσε με πατερίτσες, δεν εμπνέει ανησυχία για τη ζωή της αλλά θα πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Το συγκλονιστικό τηλεφώνημα πριν την απαγωγή της

Στις 22 Οκτωβρίου ο πατέρας της Μάγια είχε δώσει στη δημοσιότητα το συγκλονιστικό τελευταίο τηλεφώνημα που είχε με την 21χρονη κόρη η οποία ήταν στο φεστιβάλ μουσικής στο οποίο σκοτώθηκαν 260 άνθρωποι από τη Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου,.

«Μπαμπά με πυροβόλησαν, με πυροβόλησαν. Μας σκοτώνει μπαμπά, μας σκοτώνει» ακουγόταν να λέει η νεαρή Ισραηληνική που ήταν στο φεστιβάλ με τον 18χρονο αδερφό της.

Ο πατέρας της, ο οποίος ξέσπασε σε κλάματα στη συνέντευξη που έδωσε στο CNN, ακούγεται στο τηλεφώνημα να ζητά από την κόρη του να του στείλει τις συντεταγμένες της περιοχής στην οποία βρισκόταν ενώ παράλληλα της λέει «έρχομαι».

Δείτε το βίντεο του CNN με το τελευταίο τηλεφώνημα της Μάγια:

Dad wants the world to hear this chilling call of his daughter being kidnapped


Η 21χρονη φέρεται να πρόλαβε να στείλει και ένα μήνυμα στην μητέρα της, Μιρίτ, πριν το μακελειό στο φεστιβάλ στο οποίο έλεγε «σε αγαπάω».

itai
H φωτογραφία του Ιτάι που έστειλαν στον πατέρα του


Όπως εξήγησαν οι γονείς των δύο παιδιών, έδωσαν στη δημοσιότητα το τηλεφώνημα επειδη ήθελαν ο κόσμος «να γνωρίζει».




Ειδήσεις σήμερα:

Νέος ποινικός κώδικας: 20 χρόνια φυλακή και η απόπειρα βιασμού - Μόνο μια αναβολή στις ποινικές δίκες

Πώς ο Ελληνικός Στρατός έφτασε 60 χιλιόμετρα έξω από την Άγκυρα (22 Αυγούστου/ 4 Σεπτεμβρίου 1921)

Ανατροπή για τους ελεύθερους επαγγελματίες: Δεν ισχύει τεκμήριο αν… δεχθείτε να ελεγχθείτε!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης