Πόλεμος στο Ισραήλ: Καταφέραμε να πετύχουμε εκεχειρία με τους δικούς μας όρους λέει ο ηγέτης της Χαμάς
«Το Ισραήλ πίστευε ότι θα μπορούσε να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους μέσω πρωτοφανών δολοφονιών και καταστροφών και είπε ότι δεν θα δεχόταν κατάπαυση του πυρός» τονίζει ο ηγέτης της Χαμάς
Ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο Κατάρ ότι η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων που τέθηκε σε ισχύ στις 7 το πρωί της Παρασκευής ήταν με τους όρους της Χαμάς.
«Το Ισραήλ πίστευε ότι θα μπορούσε να απελευθερώσει τους αιχμαλώτους μέσω πρωτοφανών δολοφονιών και καταστροφών και είπε ότι δεν θα δεχόταν κατάπαυση του πυρός» δήλωσε ο Χανίγια. «Μετά από περίπου 50 ημέρες και μπροστά στον αγώνα και την αντίσταση του λαού σε κάθε μέτωπο, καταφέραμε να πετύχουμε εκεχειρία με τους όρους που έθεσε η Χαμάς και οι παρατάξεις της αντίστασης» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με τον Χανίγια η Χαμάς «διεξήγαγε δύσκολες συνομιλίες που περιλάμβαναν την επιθυμία της ισλαμικής ομάδας να διευκολύνει τα πράγματα για τους Παλαιστίνιους πολίτες και να εμποδίσει το Ισραήλ να παρακάμψει τη δέσμευσή του για εκεχειρία».
Υπάρχουν μέρες που μοιάζουν μικρές στα μάτια των μεγάλων αλλά είναι τεράστιες για ένα παιδί. Η πρώτη μέρα στο σχολείο μετά τις διακοπές. Η σχολική εκδρομή που περιμένει εδώ και εβδομάδες. Η απαγγελία ενός ποιήματος μπροστά στην τάξη. Η πρώτη προπόνηση, ένας αγώνας, μια νέα γνωριμία.
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Original Sacher-Torte, Sacher Cubes και Apple Strudel, συνοδευόμενα από τα signature ροφήματα του Sacher, σε ένα ξεχωριστό pop-up στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από τις 15 Οκτωβρίου 2026 έως τα τέλη Ιανουαρίου 2027.