ΗΠΑ: Συνελήφθη πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αποκάλεσε «τρομοκράτη» Αιγύπτιο υπαίθριο πωλητή

ΗΠΑ: Συνελήφθη πρώην αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που αποκάλεσε «τρομοκράτη» Αιγύπτιο υπαίθριο πωλητή

Ο 64χρονος Στιούαρτ Σέλντοβιτς συνελήφθη για διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων παρενόχληση, έγκλημα μίσους και εκφοβισμό

state_harass
Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε σήμερα ότι συνέλαβε έναν πρώην αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αφού κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που τον δείχνει να χαρακτηρίζει έναν Αιγύπτιο υπαίθριο πωλητή τρομοκράτη και να δηλώνει ότι ο θάνατος 4.000 Παλαιστίνιων παιδιών «δεν είναι αρκετός».

Ο 64χρονος Στιούαρτ Σέλντοβιτς συνελήφθη για διάφορες κατηγορίες, μεταξύ των οποίων παρενόχληση, έγκλημα μίσους και εκφοβισμό, επεσήμανε η αστυνομία.

«Ένα 24χρονο θύμα κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ένας άνδρας τον πλησίασε στον χώρο εργασίας του πολλές φορές και έκανε επανειλημμένα, σε διαφορετικές ημερομηνίες, αντιισλαμικές δηλώσεις, προκαλώντας στο θύμα φόβο», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα έγινε viral βίντεο με τον Σέλντοβιτς, πρώην εργαζόμενο στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, να επιτίθεται σε έναν άνδρα που εργαζόταν σε υπαίθρια καντίνα που πουλούσε φαγητό χαλάλ – τρόφιμα που επιτρέπεται να καταναλώνουν οι μουσουλμάνοι—σε πεζοδρόμιο στο Μανχάταν.




Στο βίντεο ο Σέλντοβιτς ακούγεται να λέει: «αν σκοτώσαμε 4.000 Παλαιστίνια παιδιά, ξέρεις κάτι; Δεν είναι αρκετά. Δεν είναι αρκετά». Ο πωλητής ακούγεται να του λέει: «φύγε, φύγε, φύγε» και «δεν θέλω να σε ακούω». Τότε ο Σέλντοβιτς απαντά: «όμως είσαι τρομοκράτης. Στηρίζεις την τρομοκρατία».

Προτού συλληφθεί, μιλώντας σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Σέλντοβιτς δήλωσε ότι το βίντεο αυτό δεν λέει όλη την ιστορία και εξήγησε ότι εξοργίστηκε όταν ο πωλητής δήλωσε ότι στηρίζει τις επιθέσεις της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ.

«Τα σχόλια που δεν τον αφορούσαν και τα οποία θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως επιθέσεις εναντίον των μουσουλμάνων και των Αράβων Αμερικανών και τα λοιπά, πιθανόν ήταν ανάρμοστα», παραδέχθηκε ο ίδιος στο WNBC. «Τα σχόλια που έκανα κατηγορώντας τον για τη στήριξή του στην τρομοκρατία, αυτά πιστεύω ότι ήταν σωστά», πρόσθεσε.




Ο Σέλντοβιτς εργαζόταν επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα ως αναπληρωτής διευθυντής της υπηρεσίας για τη Νότια Ασία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, σύμφωνα με το προφίλ του στο LinkedIn. Επίσης έχει εργαστεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ ο ίδιος δήλωσε στους New York Times ότι υπηρετούσε στην υπηρεσία για τις Ισραηλινές και Παλαιστινιακές Υποθέσεις του υπουργείου.

Ερωτηθείς για το περιστατικό ο Μάθιου Μίλερ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απάντησε: «Οι ΗΠΑ είναι απολύτως αντίθετες στη ρατσιστική γλώσσα οποιασδήποτε μορφής».

Κλείσιμο
Μετά το ξέσπασμα του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς έχουν αυξηθεί τα περιστατικά αντισημιτισμού και ισλαμοφοβίας στις ΗΠΑ.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Σάλος με καθολικό ιερέα στην Αλαμπάμα που «το έσκασε» με 18χρονη στην Ιταλία και μετά την παντρεύτηκε

Έβδομη καταγγελία για τον «δράκο των Εξαρχείων» - 31χρονη ανέφερε ότι την ακολουθούσε

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ η ομάδα Αχτσιόγλου: Το κείμενο της εξόδου και οι 9 βουλευτές που ανεξαρτητοποιούνται
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης