Παπούα: Αντάρτες σημαδεύουν όμηρο στο κεφάλι – Απειλούν να τον εκτελέσουν

Παπούα: Αντάρτες σημαδεύουν όμηρο στο κεφάλι – Απειλούν να τον εκτελέσουν

Δέκα μήνες στα χέρια αυτονομιστών ανταρτών είναι Νεοζηλανδός πιλότος - Αν δεν υλοποιηθούν όσα ζητούν μέσα σε δύο μήνες θα τον σκοτώσουν, απειλούν σε βίντεο

mehrtens
Σαν σε σκηνή από ταινία, δεκάδες αυτονομιστές αντάρτες από το δυτικό τμήμα της Παπούας έχουν περικυκλώσει ένα Νεοζηλανδό πιλότο και τον απειλούν με τα όπλα τους, λέγοντας ότι θα τον σκοτώσουν αν δεν υλοποιηθούν τα αιτήματά τους.




Όμηρος των ανταρτών είναι ο 37χρονος Νεοζηλανδός Φίλιπ Μαρκ Μέρτενς τον οποίο έχει απαγάγει από τον περασμένο Φεβρουάριο ο Απελευθερωτικός Στρατός της Δυτικής Παπούας (TPNPB).

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, ο Μέρτενς φαίνεται να είναι κάπου στην ύπαιθρο με τα χέρια στα γόνατά του, ενώ ένα πλήθος από άνδρες με αυτόματα τον έχουν περικυκλώσει και τον σημαδεύουν.

Ο αρχηγός τους, μάλιστα, που φορά μια μπαντάνα με την αγγλική σημαία, τον σημαδεύει στο κεφάλι όσο μιλά στην κάμερα. Αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους μέσα σε δύο μήνες, θα τον σκοτώσουν, όπως λέει.

Δεν είναι γνωστό πότε και πού καταγράφηκε σε βίντεο το μήνυμα.

Ο Μέρτενς, όπως αναφέρει η Daily Mail, εργαζόταν για ινδονησιακή αεροπορική εταιρεία. Οι αντάρτες τον απήγαγαν όταν προσγείωσε το αεροσκάφος του σε απομακρυσμένο διάδρομο στην ορεινή περιοχή Ντούγκα, στο δυτικό κομμάτι της νήσου Παπούας που ανήκει στην Ινδονησία.

Η Νέα Ζηλανδία είναι σε γνώση του βίντεο και εργάζεται για την απελευθέρωση του πιλότου.

Κλείσιμο
Εν τω μεταξύ και η Ινδονησία έχει προσπαθήσει να απελευθερώσει τον Μέρτενς. Ωστόσο σε μάχη τον Απρίλιο με τους αντάρτες για τη διάσωση του Μέρτενς σκοτώθηκαν έξι στρατιώτες. Από την πρώτη στιγμή οι αντάρτες είχαν απειλήσει να σκοτώσουν τον πιλότο αν επιχειρούσε να τον βρει και να τον απελευθερώσει η Ινδονησία.


Ειδήσεις σήμερα:

ΦΠΑ σε καφέ, αναψυκτικά και συγκοινωνίες: Οι αλλαγές που έρχονται και πώς επηρεάζουν την τσέπη μας

Μέσω διαρροής απάντησε ο Μπραντ Πιτ για τη Ζαχάρα και τον Παξ - Η μπηχτή για την Τζολί

Φωτογραφίες: Ο βασιλιάς Κάρολος φόρεσε γραβάτα με την ελληνική σημαία για να υποδεχθεί τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης