Matt Rife - Netflix: Το αστείο του για την ενδοοικογενειακή βία που προκάλεσε σάλο - «Θλιβερός μισογύνης»

Matt Rife - Netflix: Το αστείο του για την ενδοοικογενειακή βία που προκάλεσε σάλο - «Θλιβερός μισογύνης»

Αρκετοί σχολιαστές ερμηνεύουν την αλλαγή στο ύφος του ως «απεγνωσμένη» προσπάθεια να προσελκύσει ανδρικό κοινό, αφού τα σόου του προσέλκυαν μέχρι στιγμής κυρίως γυναίκες

mat-rife
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο ένα από τα «αστεία» που περιλαμβάνονται στο νέο special του stand up κωμικού Matt Rife που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο Netflix.

Ο νεαρός κωμικός, που έγινε γνωστός κυρίως μέσα από βίντεο στο TikTok και το YouTube που δείχνουν αποσπάσματα των παραστάσεών του, έχει εξοργίσει αρκετούς σχολιαστές στα social media, τόσο εξαιτίας του special με τίτλο «Natural Selection» όσο και με τη... fake συγγνώμη του απέναντι σε όσους προσβάλλονται από τα αστεία του.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη όταν κυκλοφόρησε στο Netflix το μαγνητοσκοπημένο σόου του 28χρονου, το οποίο «ανοίγει» με ένα αστείο για την ενδοοικογενειακή βία. Ο κωμικός διερωτάται γιατί η διεύθυνση ενός εστιατορίου αποφάσισε να βάλει μια σερβιτόρα με μαυρισμένο μάτι να εξυπηρετεί τον κόσμο αντί να της πει να δουλέψει στην κουζίνα. «Ναι, αλλα θεωρώ ότι αν ήξερε να μαγειρεύει δεν θα είχε καν μαυρισμένο μάτι» συμπληρώνει ο κωμικός.

Ο ίδιος εξηγεί αργότερα στους θεατές ότι ήθελε να βολιδοσκοπήσει τις αντιδράσεις τους με ένα αστείο ενδοοικογενειακής βίας, προκειμένου να διαπιστώσει αν είναι εύθικτοι ή όχι.

Κλείσιμο



Το συγκεκριμένο απόσπασμα του σόου επικρίθηκε έντονα από σχολιαστές στα social media, που χαρακτήρισαν το καινούργιο υλικό του κωμικού ως «θλιβερό», «καθόλου αστείο» και «τοξικό».

Η απάντηση του κωμικού στις επικρίσεις ήρθε με ένα story του στο Instagram όπου έγραφε την εξής φράση: «Αν προσβληθήκατε ποτέ με ένα αστείο που είπα, ακολουθεί ένας σύνδεσμος με την επίσημη συγγνώμη μου».

Όποιος πάτησε ωστόσο το επίμαχο link διαπίστωσε ότι οδηγούσε σε έναν ιστότοπο που πουλάει κράνη για άτομα με αυτισμό.



Το καινούργιο υλικό του κωμικού και η στάση του απέναντι σε όσους παραπονιούνται για τα «προσβλητικά» του αστεία έχουν διχάσει το διαδίκτυο.

Αρκετοί σχολιαστές ερμηνεύουν την αλλαγή στο ύφος του Rife ως «απεγνωσμένη» προσπάθεια να προσελκύσει ανδρικό κοινό, αφού τα σόου του προσέλκυαν μέχρι στιγμής ως επί το πλείστον γυναίκες. «Θεωρώ ότι το special του Matt Rife είναι τόσο κακό επειδή προσπαθεί σκληρά να αποδείξει την αξία του σε άλλους άνδρες μέσω του μισογυνισμού. Είναι απελπισμένο και θλιβερό», γράφει μια σχολιάστρια στο «Χ». «Η φήμη του εκτοξεύτηκε κυρίως χάρη σε γυναίκες, αλλά αμέσως μόλις του γύρισαν special στο Netflix έδειξε τον πραγματικό του εαυτό», σημειώνει μια άλλη ανάρτηση. «Επιτέλους οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι ο Matt Rife δεν είναι αστείος, απλώς συμβατικά ωραίος» σημειώνει ένα άλλο post.






Υπήρξαν φυσικά και πολλές αναρτήσεις στο «X» από φαν του κωμικού - και όχι μόνο - που έσπευσαν να τον υπερασπιστούν, κάνοντας λόγο για μία ακόμη υπερβολή της cancel culture που έχει βάλει στο στόχαστρό της την κωμωδία. «Σε αυτή τη φάση αν είσαι κωμικός και δεν προσπαθούν να σε "ακυρώσουν" μάλλον κάνεις κάτι στραβά», γράφει ένας σχολιαστής. «Έγινε πολύ επιτυχημένος και ο κόσμος είναι γεμάτος με θυμωμένους, πικρόχολους και ζηλόφθονους ανθρώπους», αναφέρει ένας άλλος.









Ειδήσεις σήμερα:

Το προφίλ του «δράκου» των Εξαρχείων: Η φυλακή για απόπειρα βιασμού, οι επιθέσεις και η σύλληψη στην Κάνιγγος

Η ανάλυση της συμφωνίας για κατάπαυση πυρός και απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς - Τι δίνει και τι παίρνει το Ισραήλ

Χωρίς ταξί σήμερα η Αθήνα - Συγκέντρωση ελεύθερων επαγγελματιών στις 11:30 και πορεία προς το υπ. Οικονομικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης