Πόλεμος στο Ισραήλ: Καρκινοπαθείς από τη Γάζα θα μεταφερθούν για νοσηλεία στην Τουρκία

Πόλεμος στο Ισραήλ: Καρκινοπαθείς από τη Γάζα θα μεταφερθούν για νοσηλεία στην Τουρκία

Συνολικά 39 άνθρωποι -εκ των οποίων οι 13 είναι συνοδοί ασθενών- θα μεταφερθούν στην Τουρκία για τη συνέχιση της θεραπείας

gaza_alsifa
Περισσότεροι από 20 καρκινοπαθείς που πέρασαν από τη Λωρίδα της Γάζας στην Αίγυπτο θα μεταφερθούν στην Τουρκία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

«Είκοσι έξι καρκινοπαθείς πέρασαν τη μεθοριακή διάβαση της Ράφα. Σκοπεύουμε να τους μεταφέρουμε σήμερα στην Τουρκία», είπε στους δημοσιογράφους ο Φαχρετίν Κοτζά, ο οποίος βρισκόταν στην Αίγυπτο για συνομιλίες γύρω από την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Συνολικά 39 άνθρωποι -εκ των οποίων οι 13 είναι συνοδοί ασθενών- θα μεταφερθούν στην Τουρκία «χάρη στις συντονισμένες ενέργειες της Τουρκίας, της Αιγύπτου και του Ισραήλ», πρόσθεσε.

Η Άγκυρα περιμένει επίσης να της δώσει η Αίγυπτος το «πράσινο φως» για να λειτουργήσει νοσοκομεία εκστρατείας στην περιοχή της Ράφα, προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί Παλαιστίνιοι ασθενείς και τραυματίες. «Ελπίζουμε ότι σύντομα –και οι προσπάθειές μας σε αυτό επικεντρώνονται– θα μπορέσουμε να λειτουργήσουμε ένα νοσοκομείο εκστρατείας σε μια ζώνη κοντά στη Ράφα», είπε ο Κοτζά.

Κλείσιμο
Η Τουρκία έχει ήδη στείλει στην Αίγυπτο αεροσκάφη και ένα πλοίο που μετέφεραν τρόφιμα, φάρμακα και ιατρικό υλικό με προορισμό τη Γάζα. Μεταξύ άλλων, έχει στείλει γεννήτριες και θερμοκοιτίδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ - Reuters: Ο Χαμενεΐ το ξέκοψε στον Χανίγια - «Σταμάτα να ζητάς από Ιράν κι Χεζμπολάχ να μπουν στον πόλεμο»

Κιβωτός του Κόσμου: «Τεχνάσματα του πατέρα Αντωνίου» λέει η μητέρα του 19χρονου για την «πλαστή επιστολή» του 16χρονου

Κορωπί: Σύλληψη 15χρονου που έκανε συστηματικό bullying σε 14χρονο τα τελευταία τρία χρόνια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης