Συνελήφθη ύποπτος για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην υπόθεση θανάτου του παίκτη χόκεϊ από παγοπέδιλο

Συνελήφθη ύποπτος για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην υπόθεση θανάτου του παίκτη χόκεϊ από παγοπέδιλο

Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε το όνομα του συλληφθέντος - Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, ωστόσο, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο συλληφθείς είναι ο Ματ Πέτγκρεϊβ, δηλαδή ο αντίπαλος του Τζόνσον στη μοιραία φάση

matt-adam-arthrou
Ένας άνδρας συνελήφθη ως ύποπτος για ανθρωποκτονία από αμέλεια για τον θάνατο του παίκτη χόκεϊ επί πάγου Άνταμ Τζόνσον, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια αγώνα, όταν δέχτηκε χτύπημα από παγοπέδιλο στον λαιμό.

Η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ δεν ανακοίνωσε το όνομα του συλληφθέντος. Τα στοιχεία, ωστόσο, καθώς και η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο συλληφθείς είναι ο Ματ Πέτγκρεϊβ, δηλαδή ο αντίπαλος του Τζόνσον στη μοιραία φάση, που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό του.

Διάφορα ξένα μέσα ενημέρωσης -αλλά κανένας μεγάλος ειδησεογραφικός οργανισμός, όπως για παράδειγμα το Reuters και το BBC- αναφέρουν το όνομα του Πέτγκρεϊβ ως του άνδρα που συνελήφθη, χωρίς ωστόσο να υπάρχει επιβεβαίωση ή περαιτέρω ενημέρωση από την αστυνομία.

Ο τραυματισμός του 29χρονου παίκτη των Nottingham Panthers Άνταμ Τζόνσον ήταν τόσο τρομακτικός που το παιχνίδι εναντίον της Sheffield Steelers στις 28 Οκτωβρίου, διακόπηκε και οι θεατές συντετριμμένοι έκλαιγαν με λυγμούς. Ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Η εξέταση επιβεβαίωσε ότι ο θάνατος του Τζόνσον ήταν αποτέλεσμα θανατηφόρου τραυματισμού στον αυχένα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία του Νότιου Γιορκσάιρ.

Ο παίκτης των Panthers σκοτώθηκε, όταν η λεπίδα του παγοπέδιλου του αντιπάλου του και παίκτη των Sheffield Steelers, Ματ Πέτγκρεϊβ, του έκοψε το λαιμό. Την περασμένη Κυριακή, περισσότεροι από 8.000 οπαδοί τήρησαν ενός λεπτού σιγή σε αγώνα, τιμώντας τη μνήμη του Τζόνσον. Ο Πέτγκρεϊβ δεν συμπεριλαμβανόταν στην αποστολή των Steelers, αλλά, πριν από τον αγώνα, η φωτογραφία του εμφανίστηκε στη μεγάλη οθόνη μέσα στο στάδιο, με πολλούς οπαδούς να σηκώνονται όρθιοι για να χειροκροτήσουν την εικόνα του αμυντικού.

Δείτε το βίντεο

Ο 31χρονος λέγεται ότι είναι «συντετριμμένος» από το περιστατικό, το οποίο οι Panthers χαρακτήρισαν «φρικιαστικό ατύχημα».

Ο συμπαίκτης του Τζόνσον, Westin Michaud, δήλωσε επίσης ότι το περιστατικό ήταν «ακούσιο». «Πρέπει να αναφερθώ σε κάτι σχετικά με το ατύχημα», έγραψε ο Michaud στο Twitter για να συνεχίσει: «Στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό του Ματ Πέτγκρέϊβ. Το μίσος που δέχεται ο Ματ είναι τρομερό και εντελώς αδικαιολόγητο. Ήμουν πολύ κοντά στο ατύχημα, είδα και τους δύο παίκτες να κινούνται γρήγορα. Το ακούσιο κούμπωμα του ποδιού του παίκτη των Πάνθερς από τον παίκτη της Σέφιλντ προκάλεσε την τούμπα. Είναι ξεκάθαρο για μένα ότι οι ενέργειές του ήταν ακούσιες και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο κάνει λάθος. Ας ενωθούμε και ας μην διαδίδουμε αδικαιολόγητο μίσος σε κάποιον που χρειάζεται την υποστήριξή μας».

Κλείσιμο
Ένας άλλος συμπαίκτης του Τζόνσον ο Victor Bjorkung τοποθετήθηκε λέγοντας: «Μπορούν να πάνε στο διάολο οι άνθρωποι που πιστεύουν ότι ήταν εσκεμμένο. Είναι τόσο τρελό που οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ήταν εσκεμμένο. Δείτε το βίντεο, τότε θα δείτε ότι πρόκειται για ατύχημα. Δύο πατίνια συγκρούονται ακριβώς πριν, συμβαίνει τόσο γρήγορα γαμώτο. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να έγινε επίτηδες. Αυτό που μπορώ να πω σε όσους πιστεύουν το αντίθετο είναι να ακούσουν αυτούς που ήταν εκεί και αυτούς που το είδαν σε πραγματικό χρόνο. Ήμουν μερικά μέτρα μακριά, οπότε αν κάποιος το έζησε όπως πραγματικά ήταν, τότε αυτός ήμουν εγώ».

Η θεία του Τζόνσον, Κάρι, δήλωσε επίσης ότι το περιστατικό δεν ήταν σκόπιμο, αλλά χαρακτήρισε τον Πέτγκρεϊβ «απερίσκεπτο». Η ίδια είπε: «Ο κ. Πέτγκρεϊβ δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: Ήταν πολύ απερίσκεπτο. Θέλω απλώς να το κάνουν σωστά. Ζητάμε δικαιοσύνη για τον Άνταμ».

Αντιδράσεις στο Twitter για το... χειροκρότημα

Ωστόσο τα μηνύματα μίσους στο Twitter είναι πολλά και αρκετοί είναι εκείνοι που σχολιάζουν ότι ο Πέτγκρεϊβ το έκανε επίτηδες και πρέπει να μπει στη φυλακή.




Ειδήσεις σήμερα:

Βοιωτία - Βίντεο ντοκουμέντο: Τα τελευταία δευτερόλεπτα της καταδίωξης και ο πυροβολισμός του17χρονου Ρομά

Στιγμές χάους στην Ισλανδία ενώ αναμένεται ηφαιστειακή έκρηξη - Φόβοι ότι μπορεί να καταστραφεί ολόκληρη πόλη

Βίντεο: Η στιγμή του διαπληκτισμού του οδηγού της μοτοσικλέτας με την Εύη Βατίδου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης