Γαλλία: Αποκάλυψε εκστρατεία παραπληροφόρησης του Αζερμπαϊτζάν με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Γαλλία: Αποκάλυψε εκστρατεία παραπληροφόρησης του Αζερμπαϊτζάν με στόχο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024

Η εκστρατεία διεξήχθη από τις 26 έως τις 27 Ιουλίου σε έναν λογαριασμό ατόμου από το Αζερμπαϊτζάν στο Twitter, με συνδέσμους με το προεδρικό κόμμα της χώρας

MixCollage-14-Nov-2023-01-07-AM-305
Η μονάδα κυβερνοάμυνας της Γαλλίας αποκάλυψε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που προέρχεται από το Αζερμπαϊτζάν και σκοπό είχε να υπονομεύσει την ικανότητα του Παρισιού να διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του επόμενου έτους, σύμφωνα με έκθεση τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το Reuters, η εκστρατεία διεξήχθη από τις 26 έως τις 27 Ιουλίου σε έναν λογαριασμό ατόμου από το Αζερμπαϊτζάν στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, πρώην Twitter, με συνδέσμους με το προεδρικό κόμμα του Αζερμπαϊτζάν.

«Οι έρευνες έδειξαν ότι τουλάχιστον ένας ξένος παράγοντας κοντά στο Αζερμπαϊτζάν είχε ενεργήσει, μέσω μη αυθεντικών διαδικασιών, με στόχο να βλάψει τη φήμη της Γαλλίας ως προς την ιδιότητά της να φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2024», δήλωσε η γαλλική κρατική υπηρεσία Viginum, αρμόδια για τον εντοπισμό και αντιμετώπιση της άσκησης επιρροής από το εξωτερικό με ψηφιακά μέσα.

Η εκστρατεία, η οποία περιελάμβανε φωτογραφίες και ένα βίντεο που δείχνει συγκρούσεις μεταξύ της γαλλικής αστυνομίας και των διαδηλωτών που είδαν εκατομμύρια άνθρωποι, διεξήχθη με το σύνθημα #boycottparis2024 μετά τις ταραχές στο Παρίσι στα τέλη Ιουνίου.

Ωστόσο, η Viginum είπε ότι δεν ήταν σε θέση να συνδέσει την εκστρατεία απευθείας με τις αρχές του Αζερμπαϊτζάν.

Ούτε η κυβέρνηση του Αζερμπαϊτζάν ούτε το προεδρικό κόμμα ήταν άμεσα διαθέσιμα για σχόλια. Η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στο Παρίσι δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Οι σχέσεις μεταξύ Παρισιού και Μπακού είναι τεταμένες τους τελευταίους μήνες και έχουν επιδεινωθεί από τότε που το Μπακού ανέλαβε τον έλεγχο της περιοχής Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Την εποχή της εκστρατείας, η Γαλλία είχε επανειλημμένα επικρίνει τις αζερικές αρχές για τον αποκλεισμό του διαδρόμου του Λατσίν, του βασικού δρόμου που συνέδεε την Αρμενία με τον αμφισβητούμενο θύλακα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Κλείσιμο
Γαλλική διπλωματική πηγή είπε ότι το Παρίσι ζήτησε από το Μπακού διευκρινίσεις σχετικά με την εκστρατεία παραπληροφόρησης.


Ειδήσεις σήμερα:


Ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους η Εύη Βατίδου

Συναγερμός στη Ισλανδία για το ηφαίστειο Fagradalsfjal - Φόβοι για έκρηξη τις επόμενες ώρες

Η επόμενη ημέρα της διάσπασης στον ΣΥΡΙΖΑ: Η έξοδος της «Ομπρέλας», η σειρά της Έφης και στο βάθος οι «προεδρικοί»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης