Οι Γάλλοι εκπαιδεύουν μυστικά Ουκρανούς στρατιώτες - Τους πετούν ψόφια ζώα «για να συνηθίσουν τη μυρωδιά του θανάτου»

Οι Γάλλοι εκπαιδεύουν μυστικά Ουκρανούς στρατιώτες - Τους πετούν ψόφια ζώα «για να συνηθίσουν τη μυρωδιά του θανάτου»

Εκπαίδευση τεσσάρων εβδομάδων ακολουθούν οι Ουκρανοί στρατιώτες σε μυστική τοποθεσία στη Γαλλία - Το Παρίσι έχει αναλάβει την εκπαίδευση 7.000 ανδρών με το συνολικό κόστος να ανέρχεται σε €300 εκατ.

ukraine_army
Την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να πολεμούν στα χαρακώματα, έχει αναλάβει ο γαλλικός στρατός, σε ένα μυστικό στρατόπεδο στη Γαλλία. Μάλιστα, σύμφωνα με το Politico, μια από τις ιδιαιτερότητες της εκπαίδευσης αυτής, είναι πως οι Γάλλοι διασκορπίζουν ψόφια ζώα σε διάφορα σημεία του στρατοπέδου, ώστε οι στρατιώτες των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων «να συνηθίσουν τη μυρωδιά του θανάτου».

Η Ουκρανία - αναφέρει το Politico - απευθύνθηκε στη Γαλλία με το αίτημα να προετοιμάσει τους μελλοντικούς στρατιώτες να αντέχουν σε σκληρές συνθήκες μάχης και να επιχειρούν σε συνθήκες κρύου, μεγάλου θορύβου και με έλλειψη ύπνου. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, τα κουφάρια των νεκρών ζώων διασκορπίζονται στα χαρακώματα, ώστε «οι Ουκρανοί να συνηθίσουν τη μυρωδιά του θανάτου», ανέφερε Γάλλος αξιωματούχος, με την επισήμανση πως σε αρκετά σημεία, επιστρατεύονται ακόμα και μεταφραστές, για να μην γίνονται παρανοήσεις στις οδηγίες. Ακομα, χρησιμοποιούνται και drones, ώστε οι Ουκρανοί να προσαρμοστούν σε αυτά που θα αντιμετωπίσουν όταν κληθούν να υπερασπιστούν τα εδάφη τους από τους Ρώσους.

War in Ukraine: Ukrainian forces train in France, as Germany doubles its military aid


Κλείσιμο
Όπως σημειώνει το μέσο, οι ίδιοι οι Ουκρανοί θέλησαν να αξιοποιήσουν το πολύ μεγάλο πλάτος των γαλλικών εκπαιδευτικών χαρακωμάτων, τονίζοντας, μάλιστα, ότι σε τέτοιες συνθήκες «οι μπότες κηπουρικής είναι πιο κατάλληλες για δράση στα χαρακώματα από τα στρατιωτικά παπούτσια».

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι Ουκρανοί στρατιώτες εκπαιδεύονται εδώ και τέσσερις εβδομάδες - για εξι μέρες την εβδομάδα και από τις 5:30 τα ξημερώματα μέχρι τις 8 το βράδυ - και αναμένεται να ριχθούν πολύ σύντομα στο πεδίο της μάχης καθώς ο χειμώνας εκτιμάται ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολος. «Ο ρόλος της Γαλλίας σε αυτά τα προγράμματα είναι να εκπαιδεύσει τους στρατιώτες στα όπλα και στην χρήση του εξοπλισμού. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σημαίνει επίσης να μοιραζόμαστε την δυτική μας νοοτροπία» ανέφερε χαρακτηριστικά ένας Γάλλος αντισυνταγματάρχης που εποπτεύει τις ασκήσεις.

«Για εμάς πάνω από όλα είναι πολύ βασικό να μάθουμε στον στρατιωτικό μας εταίρο πως να ελίσσεται, πώς να στέκεται στη θέση του, πώς να προσεγγίζει τον στόχο και πως να αποφευχθούν τα φίλια πυρά. Πραγματικά αυτό είναι πολύ σοβαρό, ειδικά σε πολύπλοκα εδάφη, όπως σε ένα δίκτυο χαρακωμάτων που οδηγούν προς διάφορες κατευθύνσεις. Σήμερα τα πήγαν καλά» δήλωσε στο Euronews ένας αξιωματικός του γαλλικού στρατού.

Σύμφωνα με το Παρίσι, ο γαλλικός στρατός αναμένεται να εκπαιδεύσει συνολικά περίπου 7.000 Ουκρανούς άνδρες. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Ουκρανών στρατιωτών κοστίζει στη Γαλλία περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με έκθεση του Κοινοβουλίου. Αλλά και ο γαλλικός στρατός επωφελείται. «Είναι προς το συμφέρον μας, οι μονάδες εκπαιδεύονται επίσης και συμβάλλει στην προετοιμασία τους, είναι μια κατάσταση που κερδίζουν όλοι», δήλωσε Γάλλος αντισυνταγματάρχης, καθώς οι Γάλλοι εκπαιδευτές λαμβάνουν επίσης πολύτιμα σχόλια από εκπαιδευόμενους με εμπειρία στο πεδίο της μάχης - κάτι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να προετοιμάσουν τη Γαλλία για πόλεμο υψηλής έντασης.

Σημειώνεται πως ήδη Ηνωμένες Πολιτείες και Γερμανία έχουν ήδη εκπαιδεύσει σχεδόν 18.000 Ουκρανούς στρατιώτες, ενώ η Βρετανία έχει θέσει σε εφαρμογή ένα στρατιωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα άνευ προηγουμένου που προβλέπει την εκπαίδευση 30.000 ανδρών.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Κούγιας έκανε αναπαράσταση του επεισοδίου της Βατίδου: Την οδήγησε στα κατσάβραχα και την έβριζε χυδαία (βίντεο)

Washington Post: Η Χαμάς είχε και «δεύτερο σχέδιο επίθεσης» αν πετύχαινε απόλυτα η εισβολή της 7ης Οκτωβρίου


Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενες, η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά, για τη δολοφονία της Φαίης Μπακογιώργου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης