Πόλεμος στο Ισραήλ: Eκατοντάδες ξένοι υπήκοοι έφυγαν από τη Γάζα την Κυριακή

Πόλεμος στο Ισραήλ: Eκατοντάδες ξένοι υπήκοοι έφυγαν από τη Γάζα την Κυριακή

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εκκένωση αλλοδαπών υπηκόων μέχρι τώρα σύμφωνα με συνοριακό αξιωματούχο - Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει τρόφιμα και προμήθειες στέγασης

MixCollage-13-Nov-2023-12-53-AM-4662
Περισσότεροι από 800 ξένοι υπήκοοι πέρασαν από το πέρασμα της Ράφα στην Αίγυπτο την Κυριακή, είπε ένας Αιγύπτιος συνοριακός αξιωματούχος στο CNN, σημειώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό που έχει περάσει από τη διάβαση σε μια μέρα από την έναρξη των εκκενώσεων από τη Λωρίδα της Γάζας.

Είναι η πρώτη εκκένωση αλλοδαπών υπηκόων από την Πέμπτη, όταν περισσότεροι από 300 έφυγαν από τη Γάζα μέσω της διάβασης, σύμφωνα με αξιωματούχο των συνόρων.

Την Κυριακή από τη Ράφα πέρασε και η οχηματοπομπή πρώτων βοηθειών που εστάλη από το Κέντρο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Αρωγής της Σαουδικής Αραβίας.

Η ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία περιλαμβάνει τρόφιμα και προμήθειες στέγασης, αποτελεί μέρος μιας εθνικής εκστρατείας βοήθειας της Σαουδικής Αραβίας για τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, που ξεκίνησε υπό τις οδηγίες του βασιλιά Σαλμάν και του πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν νωρίτερα αυτό το μήνα.

Κλείσιμο


Το πέρασμα της Ράφα είναι το μοναδικό συνοριακό πέρασμα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου και βρίσκεται στο βόρειο Σινά. Πέφτει κατά μήκος ενός φράχτη μήκους 12,8 χιλιομέτρων που χωρίζει τη Γάζα από την έρημο του Σινά.

Το πέρασμα στη Ράφα, ως η μόνη οδός εισόδου και εξόδου από τη Γάζα που δεν είναι κλειστή λόγω της πολιορκίας του Ισραήλ, έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στις προσπάθειες να εισέλθει βοήθεια και να βγει ο κόσμος από τον θύλακα.



Ειδήσεις σήμερα:

ΣΥΡΙΖΑ: Διάσπαση σε δόσεις - Εκτός η «Ομπρέλα», μένει ώσπου να... φύγει η Αχτσιόγλου και χαρακτηρίζει ακροδεξιό τον Κασσελάκη

Εύη Βατίδου: Μας εμβόλισε λένε οι επιβάτες της μοτοσικλέτας - Την έβρισε και την απείλησε, απαντά ο Κούγιας

Νέο πανηγύρι των τρολ της Κουμουνδούρου: «Πυρά» σε Αχτσιόγλου και «Ομπρέλα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης