Πόλεμος στο Ισραήλ - Νετανιάχου: Μετά την εξάλειψη της Χαμάς, θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας

Πόλεμος στο Ισραήλ - Νετανιάχου: Μετά την εξάλειψη της Χαμάς, θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας

Ο Ισραηλινος πρωθυπουργός απέρριψε την ιδέα της Ουάσινγκτον για τη δημιουργία διεθνούς ομάδας που θα διαχειρίζεται την ασφάλεια στη Γάζα μέχρι να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση

netanyahu
Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Παρασκευή ότι μετά την εξάλειψη της Χαμάς, θα υπάρξει πλήρης ισραηλινός έλεγχος ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της αποστρατιωτικοποίησης, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει πλέον απειλή για τους πολίτες του Ισραήλ.

Την Πέμπτη, στη διάρκεια συνέντευξής του Fox News, ο Νετανιάχου είχε πει πως: «Δεν επιδιώκουμε να κατακτήσουμε τη Γάζα. Δεν προσπαθούμε να την καταλάβουμε. Δεν σκοπεύουμε να κυβερνήσουμε», προσθέτοντας ότι θα το Ισραήλ θα εργαστεί για τον σχηματισμό μιας πολιτικής κυβέρνησης για την περιοχή.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε στο ABC News ότι το Ισραήλ θα έχει τη «συνολική ευθύνη για την ασφάλεια» της Λωρίδας της Γάζας «για αόριστο χρονικό διάστημα» μετά το τέλος του πολέμου κατά της Χαμάς.

netanyahu_idf
Κλείσιμο


Τα τελευταία σχόλια έγιναν σε μια συνάντηση με τους δημάρχους των παραμεθόριων πόλεων της Γάζας - η πρώτη ομαδική συνάντηση που έχει πραγματοποιήσει ο Νετανιάχου μαζί τους μετά τον πόλεμο, κάτι για το οποίο δέχθηκε πυρά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όταν επέλεξε να συναντηθεί πρώτα με μια ομάδα δημάρχων οικισμών.

«Οι δυνάμεις των IDF θα παραμείνουν στον έλεγχο της Λωρίδας, δεν θα την παραδώσουμε στις διεθνείς δυνάμεις», είπε ο Νετανιάχου στους δημάρχους του νότου, σύμφωνα με το σχόλιο του εκπροσώπου του.

Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν εγείρει τις τελευταίες εβδομάδες την ιδέα ότι ένα είδος διεθνούς δύναμης, ενδεχομένως με στρατεύματα από γειτονικούς αραβικούς συμμάχους, θα διαχειρίζεται την ασφάλεια στη Λωρίδα της Γάζας για μια ενδιάμεση περίοδο μέχρι να μπορέσει να επιστραφεί σε μια λειτουργική παλαιστινιακή κυβέρνηση, η οποία, όπως ελπίζει η Ουάσινγκτον, θα είναι η Παλαιστινιακή Αρχή.

Ωστόσο, στα σχόλιά του προς τους δημάρχους του νότου, ο Νετανιάχου φαίνεται να απορρίπτει ευθέως την ιδέα αυτή.

Οι δήμαρχοι είπαν στον Νετανιάχου ότι θέλουν μια διαφορετική πραγματικότητα για την ασφάλεια μετά το τέλος του πολέμου και τον προέτρεψαν να μην συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός «μέχρι να σκοτωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης στη Γάζα», αναφέρει η δήλωση του εκπροσώπου του Ισραηλινού πρωθυπουργού.

Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε επίσης στους δημάρχους ότι η κυβέρνηση θα προμηθεύσει τις παραμεθόριες πόλεις της Γάζας με οικονομική βοήθεια για να αντισταθμίσει τις ζημιές που υπέστησαν κατά την 7η Οκτωβρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα ερωτήματα για τη μοιραία πτώση του μονοκινητήριου που κατέπεσε στο Μάλεμε

Σπύρος Φωκάς: Η γυναίκα που τον κατέστρεψε οικονομικά την εποχή της δόξας του και τα «αγκάθια» της ζωής του


Το αιχμηρό σχόλιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το δημοψήφισμα στον ΣΥΡΙΖΑ και τις διαγραφές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης