Πόλεμος στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 13 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στο νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα, λέει η Χαμάς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τουλάχιστον 13 νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στο νοσοκομείο αλ Σίφα στη Γάζα, λέει η Χαμάς

Το βίντεο που κυκλοφορεί με τους νεκρούς και τους τραυματίες, έχει επιβεβαιωθεί απο το Reuters - ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

gaza_nosokomeio
Βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει επιβεβαιωθεί από το Reuters δείχνει νεκρούς και τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά, στον χώρο του νοσοκομείου αλ Σίφα στη Γάζα, το οποίο επλήγη από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Όπως μεταδίδει το AFP, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το πλήγμα αυτό εναντίον του μεγαλύτερου νοσοκομείου της πόλης της Γάζας.



Κλείσιμο


«Δεκατρείς μάρτυρες και δεκάδες τραυματίες από ισραηλινό πλήγμα στο συγκρότημα του (νοσοκομείου) αλ Σίφα σήμερα», στο κέντρο της πόλης της Γάζας, δήλωσε ο Σαλάμα Μάαρουφ επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Χαμάς.



Προς το παρόν, ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει το βίντεο, το οποίο ανταποκριτής του Reuters δήλωσε ότι φαίνεται να τραβήχτηκε σε εξωτερικό χώρο, κοντά στο τμήμα εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου, όπου έχουν αναζητήσει καταφύγιο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.



Και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί ότι το νοσοκομείο αλ Σίφα στο κέντρο της πόλης της Γάζας «δέχεται επίθεση». Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του οργανισμού, 20 νοσοκομεία στη Λωρίδα της Γάζας έχουν πλέον κλείσει εντελώς και δεν λειτουργούν. «Δεν έχω λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή σχετικά με το νοσοκομείο Σίφα, αλλά γνωρίζουμε ότι δέχεται επίθεση», δήλωσε η εκπρόσωπος Μάργκαρετ Χάρις απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. «Υπάρχει ακραία βία εκεί», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι τα λεγόμενά της βασίζονται σε στοιχεία από το πεδίο.

Οικογένειες έχουν βρει καταφύγιο στο νοσοκομείο, το μεγαλύτερο της περιοχής, που βρίσκεται μέσα στην πόλη τη Γάζας η οποία έχει περικυκλωθεί από ισραηλινά στρατεύματα. Το Ισραήλ λέει πως μαχητές έχουν το αρχηγείο τους στην περιοχή και έχει πει στους κατοίκους να φύγουν και να πάνε προς νότο.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, το γραφείο ανθρωπιστικών υποθέσεων του ΟΗΕ δήλωσε πως υπήρξαν κάποια "θέματα" με τη διοχέτευση της βοήθειας μέσα στη Γάζα μέσω του περάσματος της Ράφα με την Αίγυπτο, το οποίο είχε σχεδιαστεί για πεζούς και όχι για φορτηγά. Μόνο 65 φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικές προμήθειες και νερό, και επτά ασθενοφόρα διέσχισαν το πέρασμα από την Αίγυπτο προς τη Γάζα προχθές, Τετάρτη, ανέφερε.

Κανένα από αυτά τα φορτία βοήθειας δεν μπορεί να φθάσει στη βόρεια Γάζα, πρόσθεσε.

"Δεν μπορούμε να οδηγήσουμε προς τον βορρά σε αυτό το σημείο, κάτι που είναι βέβαια πολύ απογοητευτικό επειδή ξέρουμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που παραμένουν στον βορρά", είπε ο εκπρόσωπος του OCHA Γενς Λέρκε.

"Αν υπάρχει κόλαση πάνω στη γη σήμερα, το όνομά της είναι βόρεια Γάζα", είπε. "Είναι μια ζωή φόβου τη μέρα και σκοταδιού τη νύχτα και τι μπορείς να πεις στα παιδιά σου σε μια τέτοια κατάσταση, είναι σχεδόν αδιανόητο - πως η φωτιά που βλέπουν στον ουρανό είναι εκεί για να τα σκοτώσει;" είπε.



Ειδήσεις σήμερα:

Χτύπημα στη φοροδιαφυγή με «πρόστιμο» στα μετρητά - Πώς τα €1.000 θα κοστίζουν... €2.000

Η πρώην βοηθός του Ντε Νίρο τον κέρδισε στο δικαστήριο και έγινε εκατομμυριούχος

Η εφορία στήνει «δόκανο» στους επαγγελματίες και με 5 νέες τεχνικές ελέγχου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης