Ομολογία μάρτυρα στην υπόθεση Μπελέρη: «Πληρώθηκα από την αστυνομία»

Ομολογία μάρτυρα στην υπόθεση Μπελέρη: «Πληρώθηκα από την αστυνομία»

«Στημένη πολιτική υπόθεση, καθοδηγούμενη από ένα χέρι», δήλωσε μέσα από τη φυλακή ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας

ypothesi_belleri_xr
Ένας από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και παραμένει προφυλακισμένος, παραδέχτηκε ότι πληρώθηκε από την αστυνομία για να ψευdομαρτυρήσει.

Στο ηχητικό ντοκουμέντο του himara.gr από την κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση του Αρσέν Ράμα στο δικαστήριο του SPAK, ο ίδιος επιβεβαίωσε τα όσα είχε αποκαλύψει προ ημερών ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα σχετικά με την υπόθεση και πληρωμή του μάρτυρα από τα μυστικά κονδύλια της κρατικής αστυνομίας.




Κλείσιμο
Όπως προκύπτει από την εξέταση, αφού ολοκλήρωσε αυτό που του ανατέθηκε έλαβε χρηματικό ποσό από την αστυνομία, χωρίς όμως να θυμάται πόσο ήταν.

Ενώ τόνισε αρκετές φορές πως έλαβε τα χρήματα στο τέλος και όχι στην αρχή, αυτό δεν σημαίνει πως δεν γνώριζε πως θα λάβει αμοιβή όταν αποφάσισε να συνεργαστεί με την αστυνομία.

Το ντοκουμέντο, σημειώνει το himara.gr, είναι απόδειξη ότι ο μάρτυρας δεν μπήκε στην υπόθεση αυτοβούλως, αλλά ότι πείστηκε να το κάνει όταν του έταξαν χρήματα αν έφερνε σε πέρας την αποστολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρας, Φρέντης Μπελέρης, παραμένει εδώ και 6 μήνες στη φυλακή. Αυτές τις ημέρες διεξάγεται η δίκη.

Μπελέρης: Στημένη η υπόθεση

Μιλώντας την Τετάρτη στο Open, o εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης τόνισε μέσα από τη φυλακή ότι είμαστε μπροστά σε μια «στημένη πολιτική υπόθεση, καθοδηγούμενη από ένα χέρι».



«Η παραδοχή και του μάρτυρα και του διευθυντή της αστυνομίας ότι ο μάρτυρας χρηματίστηκε σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα θα σήμαινε και τη λήξη της δικαστικής υποθέσεως. Το πιο συνταρακτικό που βγήκε από την ακροαματική διαδικασία στοιχείο είναι ότι η εισαγγελία δεν γνώριζε κι αυτήν την αμοιβή που είχε δώσει η αστυνομία», πρόσθεσε.

Σχετικά με το αίτημα του βασικού μάρτυρα να εξεταστεί κεκλεισμένων των θυρών, ο Μπελέρης είπε ότι «ήταν άλλη μια παρανομία από την πλευρά της έδρας, κάτι που δεν προβλέπεται από την δικονομία. Του κάνανε αυτή τη χάρη. Επικαλέστηκε ψέματα ότι απειλείται η ζωή του. Του κανε την χάρη η εισαγγελία, ώστε να μην δεχθεί την πίεση από τον κόσμο να καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών».

Τέλος, σχετικά με την καθυστέρηση έκδοσης απόφασης από το Ανώτατο Δικαστήριο στο αίτημα του για χορήγηση ειδικής άδειας για να ορκιστεί, ο Μπελέρης σχολίασε ότι «η τάση αυτή δείχνει ότι κάθε άλλο μιλάμε παρά για ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Το ότι δεν μου δίνουν την άδεια και με κρατούν ως προφυλακισμένο έχει ως στόχο να μην αναλάβω τα καθήκοντα» σημείωσε.

Κλείνοντας έστειλε μήνυμα προς τους κατοίκους της πόλης όπου εξελέγη: «Είναι άλλη μια μάχη που πρέπει να δώσουμε μαζί. Τους ζητώ να κάνουν υπομονή, πάντα το δίκαιο κερδίζει».


Ειδήσεις σήμερα:

Πτήση με μαχητικό F-16: «Δυσκολεύομαι να πιστέψω όσα είδα και όσα έζησα»


ΣΥΡΙΖΑ: «Το κόμμα είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» - Επιστολή Δραγασάκη λίγο πριν την Κεντρική Επιτροπή

Σαρωτικοί έλεγχοι της ΑΑΔΕ - Ο... ξεχασιάρης τραγουδιστής, τα λουκέτα στη λιανική και το πρόστιμο σε κέντρο αισθητικής
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης