Τέσσερις άνδρες κατηγορούνται για την κλοπή χρυσής τουαλέτας αξίας 6 εκατ. ευρώ

Τέσσερις άνδρες κατηγορούνται για την κλοπή χρυσής τουαλέτας αξίας 6 εκατ. ευρώ

Το έργο τέχνης ήταν πλήρως λειτουργικό - Από τότε δεν βρέθηκε ποτέ

golden-lavatory
Οι αρχές στη Βρετανία παρέπεμψαν σε δίκη τέσσερις άνδρες για την κλοπή το 2019 μιας χρυσής τουαλέτας από μέγαρο της νότιας Αγγλίας, όπου φυλασσόταν στο πλαίσιο μιας έκθεσης έργων τέχνης μέχρι τη στιγμή που έκανε «φτερά».

Η λεκάνη, από χρυσό 18 καρατίων, ήταν πλήρως λειτουργική και η αξία της υπολογίζεται στις 4,8 εκατ. λίρες (περίπου 6 εκατ. ευρώ).

Είχε τοποθετηθεί στο Παλάτι Μπλένιμ, τουριστικό προορισμό και Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στο πλαίσιο της έκθεσης του Ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν.

Πριν την κλοπή, όπως σημειώνει το Associated Press, οι επισκέπτες μπορούσαν να κλείσουν ένα ραντεβού τριών λεπτών για τη χρήση τους. Λόγω της αποξήλωσης από το αποχετευτικό σύστημα στο Παλάτι, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτίριο.

Οι βρετανικές εισαγγελικές αρχές ανέφεραν ότι ο Τζέιμς Σιν κατηγορείται για διάρρηξη και μεταφορά περιουσιακών στοιχείων που αποκτήθηκαν με εγκληματική δραστηριότητα. Δίωξη ασκήθηκε και σε άλλους τρεις άνδρες, τον Μάικλ Τζόουνς, τον Φρεντ Ντοου και τον Μπόρα Γκάκουκ. Όλοι είναι 35-39 ετών.

Την εποχή εκείνη η αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι διαρρήκτες μπήκαν στο μέγαρο και πήραν το έκθεμα «Αμερική» κάποια στιγμή πριν από τις 5 τα ξημερώματα. Δεν είναι σαφές προς το παρόν αν οι αρχές βρήκαν ξανά τη τουαλέτα ή τι απέγινε το έκθεμα.

Το Παλάτι Μπλένιμ, όπου γεννήθηκε ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, εξέφρασε τη λύπη του για την κλοπή της τουαλέτας, η οποία είχε εκτεθεί προηγουμένως στο Μουσείο Γκούγκενχαϊμ της Νέας Υόρκης.

Οι τέσσερις άνδρες θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου στις 28 Νοεμβρίου.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο στρατός βρήκε εκτοξευτές πυραύλων της Χαμάς σε χώρο προσκόπων - Δείτε βίντεο

Δημοσκόπηση ALCO: Κυριαρχία ΝΔ και Μητσοτάκη, μεγάλη ανησυχία για την ακρίβεια

«Με τους Παλαιστίνιους θέλουμε να βρούμε έναν δρόμο για ειρηνική ζωή» δήλωσε αδελφός Ισραηλινού ομήρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης