Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι «το σκέφτεται» να προχωρήσει σε εκλογές την επόμενη άνοιξη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι «το σκέφτεται» να προχωρήσει σε εκλογές την επόμενη άνοιξη

Αποκαλύψεις από τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμα, παρά το γεγονός πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο πόλεμος με τη Ρωσία

zelensky_1
Στην αποκάλυψη ότι ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι εξετάζει το ενδεχόμενο διεξαγωγής εκλογών την επόμενη άνοιξη στην Ουκρανία για την ανάδειξη του επικεφαλής του κράτους, προχώρησε ο υπουργός Εξωτερικών, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Κουλέμπα παραδέχτηκε πως η διεξαγωγή ενός προεκλογικού αγώνα κατά τη διάρκεια του πολέμου πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία θα οδηγήσει σε «πρωτοφανείς» προκλήσεις, όπως αναφέρει το Sky News. Ωστόσο, όπως, είπε «δεν κλείνουμε αυτή τη σελίδα. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας εξετάζει και ζυγίζει διάφορα υπέρ και κατά (σχετικά με τη διεξαγωγή προεδρικών εκλογών)».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επόμενες προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία θα πρέπει - βάσει του χρονοδιαγράμματος - να διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2024, καθώς τότε θα λήξει η πενταετής προεδρική θητεία του Ζελένσκι.

Τον Οκτώβριο, ο Ζελένσκι ανέφερε ότι δεν μπορούσε να φύγει από την προεδρία της Ουκρανίας ενώ ο πόλεμος κατά της Ρωσίας συνεχίζεται. Ο Ουκρανός ηγέτης δήλωσε επίσης ότι δεν θα έθετε υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία αν τελείωνε ο πόλεμος με τους Ρώσους.

Ειδήσεις σήμερα:

Από Δευτέρα η απόφαση για την τύχη του Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός - Με κόσμο το ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ

Βίντεο: Ρουκέτα της Χαμάς έπεσε κοντά σε Έλληνες και δεκάδες ξένους δημοσιογράφους στην πόλη Σντερότ


«Στοπ» στα 2.500 ευρώ το μήνα για τις 20 αγαπημένες του Μπερλουσκόνι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης