Από Δευτέρα η απόφαση για την τύχη του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός - Με κόσμο το ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ

Από Δευτέρα η απόφαση για την τύχη του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός - Με κόσμο το ΟΣΦΠ-ΠΑΟΚ

Τι υποστήριξαν στην εφέσεων της ΕΠΟ οι δύο πλευρές και τα νέα έγγραφα που προσκόμισε ο Ολυμπιακός για την κατάσταση του Χουάνκαρ το βράδυ της διακοπής - Έως την Δευτέρα (12:00) τα υπομνήματα

JUANAKR
Από Δευτέρα θα έχουμε απόφαση από την επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για την τύχη του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό

Η εφέσεων της ΕΠΟ άκουσε τις δύο πλευρές σε 2,5 ώρες και ζήτησε να παραδώσουν τα υπομνήματα τους έως την Δευτέρα (12:00) για να τα μελετήσει και να πάρει εν συνεχεία την απόφαση. 

Αυτό σημαίνει ότι το παιχνίδι της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί κανονικά με κόσμο στο "Γ. Καραϊσκάκης" αφού ο κανονισμός έχει αλλάξει και δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. Ήδη από την Τετάρτη έχουν κυκλοφορήσει τα εισιτήρια από την ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

«Δεν υπάρχει κεκλεισμένων, έχει αλλάξει ο κανονισμός» ανέφερε ο πρόεδρος του Εφετείου για το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ στις δύο πλευρές. 

Κλείσιμο
Θυμίζουμε ότι ο  Ολυμπιακός ζητά να "πέσει" η ποινή του μηδενισμού και της αφαίρεσης ενός βαθμού η οποία του επιβλήθηκε από το αρμόδιο όργανο της Super League. 

Οι Πειραιώτες δεν θεωρούν ότι υπάρχει υπαιτιότητα ως προς την διακοπή του αγώνα και ζητούν να εξαφανιστεί η τιμωρία τους, ενώ παρουσίασαν και έγγραφο από το ιδιωτικό θεραπευτήριο που νοσηλεύτηκε ο Χουάνκαρ το βράδυ του αγώνα, σύμφωνα με το οποίο ο Ισπανός αμυντικός όχι μόνο παρουσίασε διαφορετικά αποτελέσματα (θεαματικά βελτιωμένα σε διάστημα μιας ώρας και είκοσι λεπτών) στις ειδικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, ενώ αναφέρεται πως ο αθλητής κινούνταν ελεύθερα χωρίς τη βοήθεια κάποιου.

Ο Ολυμπιακός θεωρεί απαράδεκτο να τιμωρηθεί για την διακοπή αφού ο παίκτης δεν τραυματίστηκε από την κροτίδα, η οποία όπως υποστηρίζουν οι "ερυθρόλευκοι" έσκασε αρκετά μέτρα μακριά από τον Χουάνκαρ. 

Επετράπη η παρέμβαση του ΠΑΟ

Το δικαστήριο της ΕΠΟ είναι τριμελές με πρόεδρο τον κ. Μελισσινό. Ο Ολυμπιακός ζήτησε να μην μπορεί να παρέμβει στην υπόθεση ο Παναθηναϊκός αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε αποδεκτό από τους δικαστές. 

Τι αμφισβητεί ο Ολυμπιακός 

Ο Ολυμπιακός εξέφρασε και πάλι αμφιβολίες για την εγκυρότητα του συμπληρωματικού email που έστειλε ο διαιτητής για την υπόθεση. Επίσης οι ερυθρόλευκοι αμφισβητούν την διάγνωση του "ΥΓΕΙΑ" για τον παίκτη. 

Μάλιστα οι ερυθρόλευκοι παρουσίασαν στην έδρα το έγγραφο του νοσοκομείου (το οποίο, αφού ενημέρωσαν και επίσημα τον αθλητικό δικαστή,  ζήτησαν από την Αστυνομία καθώς υπάρχει σε εξέλιξη ποινική διαδικασία για την ρίψη της κροτίδας). Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρονται σ' αυτό ο Χουάνκαρ το βράδυ της Κυριακής όταν και βρέθηκε στο νοσοκομείο κινούνταν ελεύθερα, χωρίς βοήθεια και σίγουρα έχοντας την ισορροπία του.

Επίσης σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι νομικοί σύμβουλοι του Ολυμπιακού, στις 23:30 όταν ο Ισπανός εξετάστηκε από τον ΩΡΛ του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ (ακουόγραμμα) το αποτέλεσμα της εξέτασης έδειξε ότι ήταν στο… όριο της κώφωσης από το αριστερό αυτό του (90 με φυσιολογικό το 10). Ωστόσο μια ώρα και είκοσι λεπτά μετά, στις 00:49 όταν ο Χουάνκαρ έκανε στο διπλανό νοσοκομείο του ιδίου ομίλου (ΜΗΤΕΡΑ) για δεύτερη φορά την ειδική εξέταση που λέγεται ακουστικά προκλητά δυναμικά και αποτελεί τη μοναδική εξέταση που δεν μπορεί να επηρεαστεί από τον ασθενή γιατί το ειδικό μηχάνημα που γίνεται λαμβάνει εντολή κατευθείαν από το νευρικό του σύστημα, υπήρξε σημαντική ανατροπή.

Το αποτέλεσμα της εξέτασης αυτής έδειξε ότι ο Χουάνκαρ είχε μόλις 30% απόκλιση από την φυσιολογική ακοή! Κάτι που προφανώς δεν στέκει ιατρικά καθώς δεν μπορεί να προκύψει τόσο θεαματική βελτίωση σε τόσο μικρή χρονική διάρκεια και αυτό εξηγείται γιατί στην πρώτη εξέταση που έκανε στο ΥΓΕΙΑ, δηλαδή το ακουόγραμμα, «συμμετέχει» και ο ασθενής αφού του ζητείται από τον γιατρό να πατήσει έναν διακόπτη εάν ακούει ήχους ή όχι, ενώ στη δεύτερη εξέταση, δηλαδή στα ακουστικά προκλητά δυναμικά , ο ασθενής δεν μπορεί να επηρεάσει την ιατρική διαδικασία. Να σημειωθεί ότι, η δεύτερη αντικειμενική εξέταση παραγγέλθηκε από την ίδια την διεύθυνση του ιατρικού  ομίλου καθώς το Υγεία και το Μητέρα ανήκουν και τα δύο σ' αυτόν. 

«Ο γιατρός του αγώνα δεν βεβαίωσε αδυναμία του παίκτη να παίξει, ούτε διέταξε να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις. Ακούμε ότι δεν άκουγε καλά από το ένα αυτί, αυτό δεν σε εμποδίζει να παίξεις ποδόσφαιρο» είπε ο κ. Δημακόπουλος, νομικός του Ολυμπιακού. 

Ένας εκ των διηκηγόρων του Ολυμπιακού ζήτησε να επαναληφθεί ο αγώνας. Ο Ολυμπιακός τόνισε ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα και πως ποτέ δεν ζητήθηκε από τον γιατρό του αγώνα να μεταφερθεί ο παίκτης στο νοσοκομείο. 

Ο Ολυμπιακός επίσης παρουσίασε - έχοντας προσκομίσει τα σχετικά έγγραφα από την Αστυνομία ως μέρος της έρευνας να βρεθεί ο υπαίτιος για την κροτίδα - την κατάθεση του 4ου διαιτητή Ευστάθιου Γκορτσίλα που έκανε τη διερμηνεία από τα ελληνικά στα αγγλικά με το προεδρείο να συμφωνεί για τα περί γενικοτήτων του ΦΑ. 

«Η διακοπή έγινε λόγω τραυματισμού» υποστηρίζει ο ΠΑΟ 

«Ο λόγος της προσωρινής διακοπής είναι ένας: ο τραυματισμός και η αδυναμία. Κανένας άλλος λόγος», σημείωσε η πλευρά του Παναθηναϊκού: «Όταν διαπίστωσε ο διαιτητής ότι υπάρχει τραυματισμός διέταξε και τη διακοπή». 

«Ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού δεν είναι σε θέση μέχρι σήμερα να προπονηθεί» είπε ο κ. Μπουτσικάρης που είναι αντιπρόεδρος του ΠΑΟ για να τονίσει πόσο σοβαρός είναι ο τραυματισμός του. 

Επιπλέον από τον ΠΑΟ υποστήριξαν ότι «Το εξιτήριο δείχνει απώλεια ακοής. Του χορηγήθηκε κορτιζόνη. Ο νυσταγμός προκύπτει και την επόμενη ημέρα». 

Οι «πράσινοι» προσκόμισαν τις γνωματεύσεις από το ΥΓΕΙΑ και το ΜΗΤΕΡΑ και ξεκαθάρισαν ότι δεν τίθεται εν αμφιβόλω η κατάσταση και ο τραυματισμός του Χουάνκαρ.

Το δικαστήριο θα κληθεί να δει όλα τα έγγραφα (Φ.Α, εκθέσεις, βίντεο με την κροτίδα, γνωματεύσεις) και να πάρει την απόφασή του. 


Γιατί ο αγώνας Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα διεξαχθεί με κόσμο
Η κίνηση του Ολυμπιακού να προχωρήσει στην έκδοση εισιτηρίων για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ την περασμένη Τετάρτη μπορεί να προκάλεσε απορία σε αρκετούς, καθώς σε πρώτο βαθμό οι ερυθρόλευκοι είχαν τιμωρηθεί με 2 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο αποδείχθηκε πως οι Πειραιώτες ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν.

«Ο σχετικός κανονισμός έχει αλλάξει και ο αγώνας της Κυριακής θα διεξαχθεί με κόσμο...», ξεκαθάρισε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και έτσι το ντέρμπι της Κυριακής θα είναι ένας κανονικός ποδοσφαιρικός αγώνας με τις κερκίδες γεμάτες (καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί το sold out).

Ποιος είναι όμως ο κανονισμός που έχει αλλάξει; Πρόκειται για το άρθρο 24, παράγραφος 1 του Πειθαρχικού Δικαίου της ΕΠΟ το οποίο αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων που δικάζουν τις παραβάσεις του παρόντα κώδικα (πειθαρχικές Επιτροπές και Επιτροπή Εφέσεων) είναι άμεσα εκτελεστές, εκτός των περιπτώσεων που οι αποφάσεις ορίζουν τη διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές και την επανάληψη ή συνέχιση του αγώνα


Arthro_24
Ειδήσεις σήμερα:

Ο Σκουρλέτης πήγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ

Συγκλόνισε η μητέρα της 40χρονης που σκοτώθηκε στο τροχαίο με λεωφορείο του ΟΑΣΘ: «Μη φεύγεις αγάπη μου, γύρνα σπίτι»

Κύκλωμα έφτιαχνε «μαϊμού» πίνακες γνωστών ζωγράφων και τους πουλούσε για αληθινούς - Λεία πάνω από 6 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης