Ισπανία: Η πριγκίπισσα Λεονόρ έγινε 18 και ορκίστηκε πίστη στο Σύνταγμα χωρίς τη γιαγιά της, Σοφία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ισπανία: Η πριγκίπισσα Λεονόρ έγινε 18 και ορκίστηκε πίστη στο Σύνταγμα χωρίς τη γιαγιά της, Σοφία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Ο βασιλιάς Φελίπε επέλεξε να μην κληθεί η μητέρα του στην εκδήλωση, «για να μην γίνουν διακρίσεις με τον σύζυγό της, Χουάν Κάρλος»

leonor_mak
Ανεβαίνοντας σήμερα το πρωί στο βήμα της Βουλής στη Μαδρίτη, η πριγκίπισσα Λεονόρ έδειχνε ήρεμη και ψύχραιμη παρά το ιστορικό βάρος της στιγμής.

Σήμερα, στα 18α γενέθλιά της, ορκίστηκε πίστη στο ισπανικό Σύνταγμα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί πλέον επισήμως να ενεργεί ως αντιβασιλέας εν τη απουσία του πατέρα της βασιλιά Φελίπε.

Δείτε βίντεο:


Juramento de la Constitución Española de S.A.R. la Princesa de Asturias ante las Cortes Generales



Όταν ανεβεί στο θρόνο, η Λεονόρ θα είναι η πρώτη βασίλισσα της Ισπανίας εδώ και 150 χρόνια, αλλά ακόμη πιο σημαντικό είναι πως θεωρείται ως η προσωπικότητα που θα ολοκληρώσει το έργο του πατέρα της να αποστασιοποιηθεί από το σκάνδαλο του παππού της, τον βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Σε μια ομιλία που εκφώνησε προς το έθνος μετά την τελετή, η πριγκίπισσα δήλωσε για άλλη μια φορά τη δέσμευσή της προς τον ισπανικό λαό και με τη σειρά της ζήτησε από τους Ισπανούς να την εμπιστευτούν καθώς αναβαθμίζει το ρόλο της και γίνεται εκπαιδευόμενη βασίλισσα.

Δείτε φωτογραφίες:

leonor
Κλείσιμο

prigkipissa-leonor
Η πριγκίπισσα Λεονόρ με τη μητέρα της βασίλισσα Λετίθια
prigkipissa-leonor1

prigkipissa-leonor2
Ο βασιλιάς Φελίπε, η βασίλισσα Λετίθια και η αδερφή της πριγκίπισσας Λεονόρ, Ινφάντα Σοφία

prigkipissa-leonor3


Μετά την τελετή, η 18χρονη πριγκίπισσα φίλησε τη μητέρα της βασίλισσα Λετίθια, 51 ετών, και τον πατέρα της βασιλιά Φελίπε, 55 ετών, στο μάγουλο, καθώς οι περήφανοι γονείς την κρατούσαν αγκαλιά σε μια υποστηρικτική χειρονομία.

Πριν από την τελετή στην ισπανική πρωτεύουσα, πλήθος κόσμου παρατάχθηκε στους δρόμους για να συμμετάσχει στους εορτασμούς - γεγονός που αντικατοπτρίζει τη δημοτικότητα της Λεονόρ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο ενθουσιασμός για την ισπανική βασιλική οικογένεια και τις νεότερες γενιές της απέχει πολύ από τη δυσαρέσκεια που εξαπλώθηκε σε όλο το έθνος μετά την παραίτηση του παππού της Λεονόρ, του βασιλιά Χουάν Κάρλος.

Απευθυνόμενη στο κοινό την περασμένη εβδομάδα στα βραβεία Princesa de Asturias στο Οβιέδο, η νεαρή βασίλισσα διαβεβαίωσε τους καλεσμένους ότι παίρνει πολύ σοβαρά την ευθύνη της. Μιλώντας στο πλήθος, ενώ την παρακολουθούσαν οι γονείς της, η 16χρονη αδελφή της Ινφάντα Σοφία και άλλα μέλη της οικογένειας, είπε ότι θα είναι «τιμή» να ορκιστεί στο ισπανικό Σύνταγμα στα 18α γενέθλιά της.

Απούσα η βασίλισσα Σοφία

Απόντες από την τελετή ήταν η γιαγιά της πριγκίπισσας Λεονόρ, η βασίλισσα Σοφία, καθώς σύμφωνα με τα ισπανικά μέσα ο βασιλιάς Φελίπε επέλεξε να μην κληθεί η μητέρα του στην εκδήλωση «για να μη γίνουν διακρίσεις με τον σύζυγό της, Χουάν Κάρλος». Το παλάτι φέρεται να προσπαθεί να αποφύγει τις αντιδράσεις για τον αμφιλεγόμενο πρώην βασιλιά, ο οποίος παραιτήθηκε υπέρ του γιου του, Φελίπε, το 2014, και έφυγε εξόριστος στο Άμπου Ντάμπι.

Ειδήσεις σήμερα:

Εκδόσεις Ελευθερουδάκη: Το δράμα μιας οικογένειας και ενός ιστορικού βιβλιοπωλείου

Αποστολή στην Ιταλία: Πώς η Μελόνι «καθάρισε» τον Αντρέα

ΗΠΑ - FBI: Η Χαμάς θέτει απειλές όμοιες με αυτές του Ισλαμικού Κράτους - Ανησυχούμε για «μοναχικούς λύκους»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης