Ισραήλ: Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου που συντόνισε τη συνέντευξη της 85χρονης «την πλήρωσε» για την «ευγενική» Χαμάς

Ισραήλ: Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου που συντόνισε τη συνέντευξη της 85χρονης «την πλήρωσε» για την «ευγενική» Χαμάς

Σε αναγκαστική αργία τέθηκε ο Άβι Σοσάν από το νοσοκομείο Ichilov στο Τελ Αβίβ κι ενώ είχαν προηγηθεί αντιδράσεις από την κυβέρνηση και τις οικογένειες των ομήρων

yocheved-lifshitz-arthrou
Θόρυβο ξεσήκωσε τις προηγούμενες ημέρες στο Ισραήλ, η δήλωση της 85χρονης ομήρου που απελευθέρωσε η Χαμάς, σχετικά με τη συμπεριφορά των αντρών της παλαιστινιακής οργάνωσης στη διάρκεια της κράτησής της στα τούνελ της Γάζας.

Η Γιοσαβέντ Λιφσίτζ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στην είσοδο του κέντρου υγείας Ichilov στο Τελ Αβίβ για όσα πέρασε το διάστημα της ομηρείας της μπροστά σε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο. Στη συνέντευξη, που κλήθηκε να συντονίσει ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου Άβι Σοσάν, η ηλικιωμένη είπε, μεταξύ άλλων, πως οι άντρες της Χαμάς της συμπεριφέρονταν «με ευγένεια και φρόντιζαν για τις ανάγκες τους». Σήμερα, μερικές μέρες μετά και αφού προηγήθηκαν κυβερνητικές παρεμβάσεις, τη «νύφη κλήθηκε να πληρώσει» ο Σοσάν, ο οποίος τέθηκε σε αναγκαστική αργία.

Τι οδήγησε όμως στη σημερινή εξέλιξη; Μετά τις δηλώσεις της 85χρονης, ο διευθυντής του νοσοκομείου κλήθηκε για εξηγήσεις από τον υπουργό Υγείας του Ισραήλ, Σιμάν Τοβ, ενώ το γραφείο του Νετανιάχου ανέφερε πως «πρόκειται για ζημιά στην εικόνα μας και βλάπτει τις προσπάθειες υπεράσπισης του Ισραήλ».



Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος επικοινωνίας των οικογενειών των απαχθέντων και αγνοουμένων, επέκρινε την οργάνωση της συνέντευξης Τύπου και δήλωσε ότι «ενώ γίνονται τεράστιες προσπάθειες να πεισθεί ο κόσμος πως οι απαχθέντες πρέπει να απελευθερωθούν το συντομότερο δυνατό, έρχεται κάποιος και λέει ότι τους περιποιούνται καλά».

Σύμφωνα με τη Haaretz, ο Σοσάν μπορεί μεν να συντόνισε τη συνέντευξη Τύπου, ωστόσο η απόφαση για τη διοργάνωσή της δεν ήταν δική του, εμπλέκοντας και τον διευθυντή του νοσκομείου. Ωστόσο, μια ανάρτησή του στο Instagram, στην οποία ανέφερε πως «αν υπάρχει ένα πράγμα που αγαπώ, αυτό είναι να δίνω ένα 'wow αποτέλεσμα' σε δημοσιογράφους που δεν το περιμένουν καθόλου. Όπως το να ανακοινώνω το πρωί ότι δεν θα δώσει συνέντευξη μόνο η οικογένεια της απαχθείσας, αλλά και η ίδια η απαχθείσα», ήταν αυτή που τον έβαλε στο επίκεντρο της κριτικής.

diloseis_omiros


Κλείσιμο
Μετά τον θόρυβο, σε νέα του τοποθέτηση, ανέφερε πως «το νοσοκομείο ζήτησε να επιτραπεί στην απαχθείσα, στην οικογένειά της και στα μέσα ενημέρωσης να έχουν έναν ομαλό και συντονισμένο διάλογο. Η καθοδήγηση της οικογένειας σχετικά με τη φύση των μηνυμάτων και το περιεχόμενό τους δεν είναι ευθύνη του νοσοκομείου, αλλά στα χέρια των επίσημων υπηρεσιών ασφαλείας και ενημέρωσης».

Παρ' όλα αυτά, σήμερα έγινε γνωστό πως τέθηκε σε «αναγκαστική αργία» με τον διευθυντή του νοσοκομείου να τονίζει πως «περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα θα δοθούν μλεσα στις επόμενες μέρες».


Ειδήσεις σήμερα:

Επίθεση στο κιμπούτς του Κισουφίμ ενώ ήταν μέσα οι απεσταλμένοι του protothema.gr – Δείτε βίντεο

Φωτογραφίες από το μπάνιο που βρέθηκε νεκρή η 24χρονη που πέθανε από ηλεκτροπληξία στη Θεσσαλονίκη


Κασσελάκης από ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης: Ξέρω ότι είναι εξαντλητικό το επάγγελμα γιατί ο Τάιλερ ήταν διασώστης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης