Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Ή εμείς ή αυτοί, έρχονται επιπλέον στάδια του πολέμου κατά της Χαμάς»

Υπουργός Άμυνας Ισραήλ: «Ή εμείς ή αυτοί, έρχονται επιπλέον στάδια του πολέμου κατά της Χαμάς»

Τόνισε ότι μια χερσαία επιχείρηση «είναι κοντά»

yoav-gallant
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ υποσχέθηκε ότι θα κερδίσουν τον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και τόνισε ότι θα καταβάλουν την «ύψιστη προσπάθεια» για την επιστροφή των περισσότερων από 200 ομήρων που κρατά η οργάνωση. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μια χερσαία επιχείρηση «είναι κοντά».

«Βρισκόμαστε σε καθοριστικές στιγμές. Αυτός είναι ένας πόλεμος για το σπίτι μας και θα τον κερδίσουμε. Ή εμείς ή αυτοί» ξεκαθάρισε σε μήνυμά του προς τον Ισραηλινό λάο.



Κλείσιμο
«Στις 7 Οκτωβρίου, η Χαμάς ξεκίνησε έναν πόλεμο», συνέχισε «έναν πόλεμο ενάντια στους πολίτες του Ισραήλ, ενάντια στα μικρά παιδιά, ενάντια στις γυναίκες, εναντίον των επιζώντων του Ολοκαυτώματος. Είναι ένας πόλεμος ενάντια στις κοινότητες πολιτών. Είναι ένας πόλεμος δολοφονιών, βιασμών, απαγωγών, λεηλασιών. Είναι ένας πόλεμος που έχει σκοπό να καταστρέψει τη θέληση των Ισραηλινών πολιτών να ζήσουν εδώ».

«Το Ισραήλ δεν επιδιώκει να ανοίξει άλλο μέτωπο, καθώς ο πόλεμος στρέφεται αποκλειστικά εναντίον της Χαμάς», διαβεβαίωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

«Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε. «Το ξέρω αυτό γιατί είδα στις 7 και 8 Οκτωβρίου, στρατιώτες και πολίτες του Ισραηλινού Στρατού να πολεμούν, άμαχοι να προστατεύουν τα παιδιά τους πάση θυσία».

«Και μέσα σε 24 ώρες, προχωρήσαμε στην επίθεση». Η εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα «διεξάγεται από αέρος, ξηρά και θάλασσα… Χτυπά αποθήκες, σήραγγες, επικοινωνίες, τρομοκράτες και τους διοικητές τους» συμπλήρωσε ο Γκάλαντ.

Παράλληλα είπε ότι η προγραμματισμένη χερσαία επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί σύντομα. «Θα έρθουν και επιπλέον στάδια στον πόλεμο, τους δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και θα τις πραγματοποιήσουμε. Είμαι αποφασισμένος να διασφαλίσω ότι το κράτος του Ισραήλ θα είναι νικηφόρο έναντι αυτού του σκληρού και μοχθηρού εχθρού, έναντι αυτής της επιτομής του κακού».

Ο Γκάλαντ υπογράμμισε ότι «ένα άλλο πράγμα συνέβη σε αυτήν την καμπάνια που δεν έχουμε ξαναδεί. Έχουμε πάνω από 200 αιχμαλώτους και αγνοούμενους και χάσαμε περίπου 1.400 στρατιώτες και πολίτες στη μάχη».

«Ως πατέρας, παππούς και γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος, καταλαβαίνω και είμαι βαθιά λυπημένος για το πολύ βαρύ τίμημα όσων έπεσαν στη μάχη. Είμαι αποφασισμένος να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψω τους ομήρους στις οικογένειές τους, αυτή είναι η υπέρτατη υποχρέωσή μου, μαζί με την προσπάθεια για απόλυτη νίκη στον πόλεμο», λέει.

«Τι θα συμβεί στα επόμενα 75 χρόνια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα επιτεύγματα σε αυτή τη μάχη».

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Γκάλαντ ανέφερε ότι η χερσαία επιχείρηση «είναι κοντά» και «θα ξεκινήσει όταν ωριμάσουν οι συνθήκες. Οι δυνάμεις είναι έτοιμες».

Ειδήσεις σήμερα:

Θεσσαλονίκη: «Ο φίλος της μου έλεγε ότι ζούσαν στην Κέρκυρα και τώρα μου τη στέλνουν νεκρή» λέει ο πατέρας της 24χρονης

ΣΥΡΙΖΑ - Τετ-α-τετ Τσακαλώτου με Κασσελάκη: «Πάρε πίσω τις διαγραφές» - «Θέλω πειθαρχία στις εμφανίσεις σας στα μέσα ενημέρωσης»

Λουιζιάνα: «Το μόνο που άκουγες ήταν εκρήξεις» - Συγκλονιστικές μαρτυρίες για το τροχαίο με τα… 158 αυτοκίνητα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης