Ισραήλ: «Δεν θεωρούμε τρομοκράτες όσους δεν έχουν εκκενώσει τη Γάζα, αλλά πρέπει να το κάνουν», λέει ο ισραηλινός στρατός

Ισραήλ: «Δεν θεωρούμε τρομοκράτες όσους δεν έχουν εκκενώσει τη Γάζα, αλλά πρέπει να το κάνουν», λέει ο ισραηλινός στρατός

«Όλοι όσοι παραμένουν θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους λόγω των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χαμάς», τονίζουν οι IDF, που προετοιμάζουν την εισβολή τους

israel__army
Νέο μήνυμα προς τους άμαχους της Γάζας έστειλε ο ισραηλινός στρατός (IDF) μέσω των social media. Σε αυτό, ξεκαθαρίζει πως δεν θεωρεί όλους όσοι έχουν παραμείνει στην περιοχή μέλη της Χαμάς και τρομοκράτες, ωστόσο τους ζητάει να απομακρυνθούν προς τα νότια ενόψει της επικείμενης εισβολής.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα των IDF αναφέρει:

«Η μετάφραση από τα αραβικά μέσα που έχει πλέον διαδοθεί σε όλες τις πλατφόρμες είναι ανακριβής.

Θέλουμε να διευκρινίσουμε πως ο IDF δεν έχει καμία πρόθεση να θεωρήσει όσους δεν έχουν ακόμη εκκενλωσει ως μέλη τρομοκρατικής ομάδας.

Ο Ισραηλινός Στρατός δηλώνει, για άλλη μια φορά, για την ασφάλεια των πολιτών της Γάζας, ότι θα πρέπει να απομακρυνθούν προς τα νότια της Γουάντι Γάζας. Όλοι όσοι παραμένουν θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους λόγω των τρομοκρατικών δραστηριοτήτων της Χαμάς σε περιοχές αμάχων».


Κλείσιμο
Από τις 13 Οκτωβρίου, ο ισραηλινός στρατός ζητά από τους κατοίκους του βόρειου τμήματος της Λωρίδας της Γάζας να εκκενώσουν την περιοχή, που αποτελεί κυρίως στόχο των βομβαρδισμών του, και να κατευθυνθούν νότια.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) εκτίμησε ότι οι βομβαρδισμοί και οι εντολές εκκένωσης "οδήγησαν στον εκτοπισμό ενός εκατομμυρίου ανθρώπων".

Το Σάββατο, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, αυτοκινητοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθε στη Λωρίδα της Γάζας. Όμως η βοήθεια αυτή πρέπει να μπορεί να εισέρχεται καθημερινά, προειδοποίησε αμέσως ο ΟΗΕ.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Με αύξηση των βομβαρδισμών στη Γάζα προετοιμάζει το Ισραήλ τη χερσαία εισβολή

Κριστιάνο Ρονάλντο: Τρομερό γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και νίκη με ανατροπή για την Αλ Νασρ - Βίντεο

Η ΕΦ.ΣΥΝ ξέθαψε παλιά άρθρα του Κασσελάκη: Ήθελε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και μειώσεις μισθών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης