Το Ισραήλ απέσυρε όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένης της πρέσβειρας Irit Lillian, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Middle East Eye πολλαπλές πηγές με γνώση του θέματος.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ εξέδωσε προειδοποίηση κατά των ταξιδιών στην Τουρκία την Τρίτη, επικαλούμενο φόβους ότι Ισραηλινοί ταξιδιώτες μπορεί να αποτελέσουν στόχο. Προέτρεψε όλους τους Ισραηλινούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να φύγουν το συντομότερο δυνατό, αφού αύξησε την ταξιδιωτική του σύσταση στο υψηλότερο επίπεδο.
Τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα ανέφεραν στο Middle East Eye ότι οι διπλωμάτες έφυγαν την Πέμπτη λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και όχι λόγω διπλωματικής κρίσης μεταξύ των δύο χωρών.
Μία πηγή σημεώσε πως η συμβουλή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ δεν διαφοροποιούσε τους διπλωμάτες από τους απλούς Ισραηλινούς πολίτες και είχε καλέσει όλους τους Ισραηλινούς να φύγουν.
Ο Νίκος Σταθόπουλος, Πρόεδρος της BC Partners, βασικού μετόχου του Ομίλου Alphabet Education στον οποίον ανήκουν το Keele University Greece, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και η ΑΚΜΗ, μίλησε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, τονίζοντας ότι επιθυμούν να προσφέρουν σε κάθε φοιτητή βιώσιμες, μεταβιβάσιμες δεξιότητες για να εξελιχθεί σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς.
Η ιστορική πόλη των Δελφών βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ενός διαλόγου που ξεπερνά τα όρια μιας διοργάνωσης και αγγίζει τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, συγκεντρώνοντας κορυφαίες προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, πολιτικό και ακαδημαϊκό χώρο.
Η επιτυχία με την πρώτη προσπάθεια έχει γίνει το ιερό δισκοπότηρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, καθώς προστατεύει το ζευγάρι από την οικονομική ασφυξία.