Ισραήλ: Απέσυρε όλους τους διπλωμάτες από την Τουρκία

Ισραήλ: Απέσυρε όλους τους διπλωμάτες από την Τουρκία

Την Τρίτη, το Ισραήλ προέτρεψε όλους τους Ισραηλινούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να φύγουν το συντομότερο δυνατό

israel_turkey
Το Ισραήλ απέσυρε όλους τους διπλωμάτες του από την Τουρκία την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένης της πρέσβειρας Irit Lillian, σύμφωνα με όσα δήλωσαν στο Middle East Eye πολλαπλές πηγές με γνώση του θέματος.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ εξέδωσε προειδοποίηση κατά των ταξιδιών στην Τουρκία την Τρίτη, επικαλούμενο φόβους ότι Ισραηλινοί ταξιδιώτες μπορεί να αποτελέσουν στόχο. Προέτρεψε όλους τους Ισραηλινούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να φύγουν το συντομότερο δυνατό, αφού αύξησε την ταξιδιωτική του σύσταση στο υψηλότερο επίπεδο.

Τρεις πηγές που γνωρίζουν το θέμα ανέφεραν στο Middle East Eye ότι οι διπλωμάτες έφυγαν την Πέμπτη λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια και όχι λόγω διπλωματικής κρίσης μεταξύ των δύο χωρών.

Μία πηγή σημεώσε πως η συμβουλή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ δεν διαφοροποιούσε τους διπλωμάτες από τους απλούς Ισραηλινούς πολίτες και είχε καλέσει όλους τους Ισραηλινούς να φύγουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Με 15ετία και σε τρεις μήνες η έκδοση επικουρικής σύνταξης και για το δημόσιο, ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης

Συναγερμός στην Ευρώπη: Και σήμερα απειλές σε σχολεία του Βελγίου και αεροδρόμια της Γαλλίας


Νεκρός ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας της Χαμάς μετά από ισραηλινή επιδρομή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης