Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Μπάιντεν εκφράζει τα «βαθιά συλλυπητήριά του» στα θύματα της «έκρηξης σε νοσοκομείο» στη Γάζα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Μπάιντεν εκφράζει τα «βαθιά συλλυπητήριά του» στα θύματα της «έκρηξης σε νοσοκομείο» στη Γάζα

Νωρίτερα ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να αναβάλει την επίσκεψή του στην Ιορδανία για την τετραμερή σύνοδο

biden_usa
Ο Τζο Μπάιντεν εκφράζει τα «πιο βαθιά συλλυπητήριά του για τις ζωές αθώων που χάθηκαν στην έκρηξη σε νοσοκομείο στη Γάζα» και εύχεται «ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», γνωστοποίησε χθες Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

Στο κείμενο, που δόθηκε στη δημοσιότητα ενώ βρίσκεται εν πτήσει προς το Ισραήλ, ο κ. Μπάιντεν διαβεβαίωσε πως μίλησε με τον Iσραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου και με τον Iορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β΄ «αμέσως μόλις άκουσε την είδηση» και ότι ζήτησε από συνεργάτες του αρμόδιους για την εθνική ασφάλεια να «συνεχίσουν να συγκεντρώνουν πληροφορίες για το τι ακριβώς έγινε».

Νωρίτερα, ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε τα «συλλυπητήριά του» στους συγγενείς των θυμάτων και ευχήθηκε «ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», σύμφωνα με εκπρόσωπό του. Ο Aμερικανός πρόεδρος απέφυγε ωστόσο να εκφραστεί για το ποιος ευθύνεται για το χθεσινό πλήγμα στο νοσοκομείο Αλ Αχλί με απολογισμό τουλάχιστον 200 νεκρούς.

Η Χαμάς κατηγόρησε το Ισραήλ πως βομβάρδισε το νοσοκομείο. Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε τον Παλαιστινιακό Ισλαμικό Τζιχάντ.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ο οποίος αναχώρησε χθες Τρίτη για το Ισραήλ, αποφάσισε να «αναβληθεί» η επίσκεψη που σχεδίαζε να κάνει αμέσως μετά στην Ιορδανία, ανακοίνωσε επίσης ο Λευκός Οίκος.

Υποσχέθηκε πως θα βρίσκεται σε επαφή «τις προσεχείς ημέρες» με τους άραβες ηγέτες που επρόκειτο να συναντήσει στο Αμάν — τον Ιορδανό μονάρχη Αμπντάλα Β΄, τον Αιγύπτιο πρόεδρο Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Αίας Μανθόπουλος: Η πολυτάραχη προσωπική ζωή του «ζεν πρεμιέ» που αναζητούσε απεγνωσμένα την αγάπη

Βραζιλία: Τερματοφύλακας έμεινε άνεργος από viral βίντεο, όπου «έφαγε» απίθανο γκολ - Έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και δικαιώθηκε!

Γέρακας: Απήγαγαν 23χρονο για 24 ώρες και ζήτησαν λύτρα €100.000 - Συνελήφθη ένας 36χρονος επτά μήνες μετά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης