Πόλεμος στο Ισραήλ: 12 Γάλλοι νεκροί και 17 αγνοούμενοι, μεταξύ αυτών και παιδιά

Πόλεμος στο Ισραήλ: 12 Γάλλοι νεκροί και 17 αγνοούμενοι, μεταξύ αυτών και παιδιά

Αναμένεται να φτάσει σήμερα στη Γαλλία η πρώτη από τις ειδικές πτήσεις που οργανώνει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για τον επαναπατρισμό Γάλλων πολιτών από το Ισραήλ

israil-galloi
Στους 12 ανέρχονται οι Γάλλοι πολίτες που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι αγνοείται η τύχη άλλων 17 Γάλλων των οποίων, όπως αναφέρει, «η εξαφάνιση κρίνεται εξαιρετικά ανησυχητική».

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με τους επικεφαλής των γαλλικών πολιτικών κομμάτων δήλωσε ότι μεταξύ των αγνοουμένων υπάρχουν και τέσσερα παιδιά, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Οι γαλλικές Aρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα ονόματα των Γάλλων που έχασαν τη ζωή τους στο Ισραήλ ωστόσο δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο αναφέρουν ότι τουλάχιστον δύο ήταν στο «ρέιβ πάρτι» που αποτέλεσε στόχο της Χαμάς, ενώ άλλοι δύο που είχαν υπηκοότητα τόσο γαλλική όσο και ισραηλινή υπηρετούσαν στον ισραηλινό στρατό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον τρεις Γάλλοι που ήταν στο «ρέιβ πάρτι» συγκαταλέγονται μεταξύ των ομήρων, οι οποίοι κρατούνται από τη Χαμάς.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ αναμένεται να φτάσει σήμερα το βράδυ στη Γαλλία η πρώτη από τις ειδικές πτήσεις που οργανώνει το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για τη μεταφορά Γάλλων πολιτών από το Ισραήλ στη Γαλλία. Σε αυτή την πτήση δικαίωμα επιβίβασης έχουν «οι πλέον ευάλωτες περιπτώσεις», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σημειώνοντας ότι θα υπάρξουν κι άλλες πτήσεις. Σύμφωνα με το υπουργείο, στο Ισραήλ διαμένουν περίπου 80.000 Γάλλοι πολίτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Τρεις ανήλικοι βίασαν 13χρονη σε προαύλιο γυμνασίου της Δυτικής Αττικής - Έστειλαν το βίντεο σε γνωστούς της

Μπλίνκεν στο Ισραήλ: Καταστρέψτε τη Χαμάς, σεβαστείτε τους αμάχους στη Γάζα, οι ΗΠΑ πάντα στο πλευρό σας


Μπαίνουν στο πρώτο αεροπλάνο κι επιστρέφουν Ισραήλ για να πολεμήσουν - Δείτε σκηνές από αεροδρόμια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης