ΗΠΑ: Ο Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ κατεβαίνει ως ανεξάρτητος για την προεδρία - Του γύρισε... την πλάτη η οικογένειά του

ΗΠΑ: Ο Ρόμπερτ Κένεντι τζούνιορ κατεβαίνει ως ανεξάρτητος για την προεδρία - Του γύρισε... την πλάτη η οικογένειά του

Το Δημοκρατικό Κόμμα τηρεί σιγή ιχθύος για την απόφαση του - Οι Ρεπουμπλικανοί τον κατηγόρησαν ότι θέλει να αποσπάσει ψήφους από Τραμπ

robert_kennedy_jr
Δεν πρόλαβε καν να ανακοινώσει ότι θα χαράξει τον δικό του δρόμο ως ανεξάρτητος υποψήφιος στις αμερικανικές εκλογές του 2024 και του όρμηξαν όλοι.... Πρώτη και καλύτερη η οικογένειά του που στάζει... δηλητήριο, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Ρόμπερτ Φ. Κένεντι τζούνιορ ότι εγκαταλείπει την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών και θα διεκδικήσει ως ανεξάρτητος υποψήφιος την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024.

«Ο Ρόμπερτ μπορεί να έχει το ίδιο όνομα με τον πατέρα μας, αλλά δεν έχει τις ίδιες αξίες, όραμα ή κρίση. Η σημερινή ανακοίνωση είναι βαθιά θλιβερή για εμάς. Καταγγέλλουμε την υποψηφιότητά του και πιστεύουμε ότι είναι επικίνδυνη για τη χώρα μας», είναι το μήνυμα της οικογένειας που ανέβηκε στα social media.

Ανιψιός του Τζον Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1963, και γιος του πρώην γερουσιαστή Ρόμπερτ Κένεντι, ο οποίος δολοφονήθηκε το 1968, είναι υπέρμαχος των αντιεμβολιαστών και έχει βομβαρδιστεί από πυρά για τις συχνά συνωμοσιολογικές του απόψεις .

Σε μία προσπάθεια να εμφανιστεί ως ο υποψήφιος που μπορεί να ενώσει τους Αμερικανούς και να εκπροσωπήσει ψηφοφόρους που έχουν κουραστεί με τον 80χρονο Δημοκρατικό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν όπως και τον 77χρονο Ντόναλντ Τραμπ, που θεωρείται φαβορί για το προεδρικό χρίσμα με τους Ρεπουμπλικανούς, ο Ρόμπερτ Φιτζέραλντ Κένεντι αποφάσισε να κάνει τη διαφορά.

Κλείσιμο
«Με σταματούν παντού, σε αεροδρόμια, ξενοδοχεία, ακόμη και στους δρόμου, και μου θυμίζουν ότι αυτή η χώρα είναι έτοιμη για μια ιστορική αλλαγή! Βρίσκομαι εδώ σήμερα για να δηλώσω πως θα είμαι ανεξάρτητος υποψήφιος», είπε ο Κένεντι ενώπιον εκατοντάδων υποστηρικτών του στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Τον στηρίζει η επιτροπή American Values 2024

Η επιτροπή «American Values 2024», που υποστηρίζει την υποψηφιότητα Κένεντι, έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 17 εκατομμύρια δολάρια με στόχο να εξασφαλίσει άλλα 10 εκατομμύρια το επόμενο διάστημα, όπως δήλωσε ο συνιδρυτής της, Τόνι Λάιονς.

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα του Κένεντι ανακατεύει την τράπουλα στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του 2024, όπου το σενάριο για επανάληψη της μονομαχίας του Τζο Μπάιντεν με τον Ντόναλντ Τραμπ προβλέπεται από εταιρίες δημοσκοπήσεων ως το πλέον πιθανό.

Αντίθετοι με την υποψηφιότητά του είναι η οικογένειά του

Την ανεξάρτητη υποψηφιότητά του κατέκριναν πρώτα τα αδέρφια του, Κέρι Κένεντι, Ρόρι Κένεντι ,Τζόζεφ και Κάθλιν Κένεντι, αναφέροντας σε κοινή τους δήλωση στο X (πρώην Τwitter):

«Ο Μπόμπι μπορεί να έχει το ίδιο όνομα με τον πατέρα μας, αλλά δεν συμμερίζεται τις ίδιες αξίες, το όραμα και την κρίση του. Η σημερινή ανακοίνωση μάς προκαλεί βαθύτατη θλίψη».

Τον περασμένο Ιούλιο, ο μόνος εγγονός του πρώην προέδρου Τζον Φ. Κένεντι καταφέρθηκε εναντίον της υποψηφιότητας του Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ για τον Λευκό Οίκο το 2024, υποστηρίζοντας τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

«Ο πρόεδρος Τζον Κένεντι είναι ο παππούς μου. Και η κληρονομιά του είναι σημαντική», δήλωσε ο Τζακ Σλόσμπεργκ, ο 30χρονος γιος της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Αυστραλία, Καρολίν Κένεντι, σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Instagram.

« Πρόκειται για πολλά περισσότερα από το Κάμελοτ και τις θεωρίες συνωμοσίας. Πρόκειται για τη δημόσια υπηρεσία και το θάρρος», συνέχισε ο Σλόσμπεργκ επισημαίνοντας ότι είναι η ντροπή της οικογένειας Κέννετι.

«Βρίσκεται στη μέση του δρόμου για να γίνει ο μεγαλύτερος προοδευτικός πρόεδρος που είχαμε ποτέ», είπε, επικαλούμενος στοιχεία για την ανεργία και την απασχόληση, τις επενδύσεις. Τον περασμένο Απρίλιο, ο 69χρονος δικηγόρος που ειδικεύεται σε περιβαλλοντικά ζητήματα και μορφή του αντιεμβολιαστικού κινήματος κατέθεσε έγγραφα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή για να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Και τώρα κάνει την έκπληξη θέλοντας να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ , ως επικεφαλής τρίτου κόμματος. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα μπορούσε να αλιεύσει ψήφους από τους αντιεμβολιαστές και όσους έχουν περιβαλλοντική συνείδηση.

Το Δημοκρατικό Κόμμα τηρεί σιγή ιχθύος για την απόφαση του Κένεντι σε αντίθεση με τους Ρεπουμπλικανούς που έσπευσαν να τον κατηγορήσουν ότι στόχος του είναι να αποσπάσει ψήφους από τον τέως πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, όπως σχολιάζει το πρακτορείο Associated Press.



Ειδήσεις σήμερα

Δρυμιώτης για αυτοδιοικητικές: Έχω πειστεί για ένα πράγμα, ο κόσμος εμπιστεύεται τον Μητσοτάκη

Είχα ζητήσει βοήθεια, κανείς δεν ανταποκρίθηκε - Ήταν η έσχατη λύση, λέει ο πατέρας που άρπαξε τον 2χρονο γιο του


Προφυλακιστέος ο 55χρονος που ασελγούσε στον 13χρονο βαφτισιμιό του και σε έναν συνομήλικό του στο Ηράκλειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης