ΗΠΑ: Ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές θα είναι ο Ρόμπερτ Κένεντι

ΗΠΑ: Ανεξάρτητος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές θα είναι ο Ρόμπερτ Κένεντι

Άλλο ένα μέλος από την αμερικανική πολιτική δυναστεία διεκδικεί την είσοδό του στον Λευκό Οίκο – Περισσότερο δημοφιλής μεταξύ των Ρεπουμπλικανών παρά μεταξύ των Δημοκρατικών

robert_kennedy_jr
Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ, γόνος της πολιτικής οικογένειας Κένεντι, ο οποίος τους τελευταίους μήνες διεκδικεί το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, αναμένεται να ανακοινώσει τη Δευτέρα ανεξάρτητη υποψηφιότητα για την προεδρία.

Είναι ανιψιός του δολοφονημένου προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και γιος του (επίσης δολοφονημένου) υποψήφιου για την προεδρία Ρόμπερτ Κένεντι.

Σε ανακοίνωση η εκστρατεία του Κένεντι ανέφερε ότι ο 69χρονος πολιτικός θα κάνει μια «πολυαναμενόμενη ανακοίνωση» σε ομιλία το απόγευμα της Δευτέρας (ξημερώματα Τρίτης στην Ελλάδα) στη Φιλαδέλφεια.

Στην ομιλία του «θα μοιραστεί το όραμά του για μια βαθιά αναπροσαρμογή της αμερικανικής πολιτικής και την επούλωση του διευρυνόμενου κομματικού χάσματος του έθνους», προσθέτει η ανακοίνωση.

Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν τον Κένεντι, που διεκδικεί το χρίσμα των Δημοκρατικών εναντίον του Τζο Μπάιντεν, στο 15% σε εθνικό επίπεδο. Πάντως, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι πιο δημοφιλής μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων παρά μεταξύ των υποστηρικτών του Δημοκρατικού κόμματος.

Όπως σημειώνει ο Guardian, ο Κένεντι έχει ιστορικό προώθησης θεωριών συνωμοσίας και μακρύ ιστορικό εναντίωσης στα εμβόλια. Θεωρεί, μεταξύ άλλων, ότι το wifi προκαλεί «διαρροή εγκεφάλου» και τα χημικά στο νερό που προκαλούν δυσφορία φύλου.

Έχει κατηγορηθεί και για αντισημιτισμό αφού ισχυρίστηκε ότι οι Εβραίοι Ασκενάζι και οι Κινέζοι σκόπιμα γλιτώνουν από τις χειρότερες επιπτώσεις της Covid-19.

Ο Κένεντι έχει επανειλημμένα εμφανιστεί στο Fox News, το φιλορεπουμπλικανικό ειδησεογραφικό κανάλι, όπως και στα podcast του Στιβ Μπάνον, του πρώην συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, και του συνωμοσιολόγου Άλεξ Τζόουνς.


Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ: Με ιρανική τεχνογνωσία η «βιομηχανία» ρουκετών της Χαμάς - Πώς «έπιασαν στον ύπνο» το Ισραήλ και «εξάντλησαν» το Iron Dome

Γερμανία: Ο ελληνικής καταγωγής Ρόμπερτ Λάμπρου έδωσε... πνοή στο AfD - Βγήκε δεύτερο κόμμα στην Έσση

Δείτε βίντεο: «Σειρήνες, ρουκέτες, εκρήξεις, φόβος» - Πώς έζησαν την κόλαση στο Ισραήλ Έλληνες που επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης