Λούλα ντα Σίλβα: Στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση στο ισχίο ο πρόεδρος της Βραζιλίας

Λούλα ντα Σίλβα: Στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση στο ισχίο ο πρόεδρος της Βραζιλίας

Θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι την Τρίτη και στη συνέχεια θα περάσει τρεις εβδομάδες στην προεδρική κατοικία για να αναρρώσει

da-silva
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα εισήχθη την Παρασκευή στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για αρθροπάθεια του ισχίου. Η πάθηση προκαλείται από φθορά του χόνδρου στην κεφαλή του μηριαίου οστού, η οποία του έχει προκαλέσει οξύ πόνο τους τελευταίους μήνες.

Ο Λούλα έχει δηλώσει ότι έχει συνεχείς πόνους για περισσότερο από ένα χρόνο, αν και αυτό δεν τον εμπόδισε από το να ταξιδέψει σε δεκάδες χώρες από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο.

Αν και η επέμβαση δεν είναι επικίνδυνη, ο 77χρονος Λούλα θα παραμείνει στο νοσοκομείο μέχρι την Τρίτη και στη συνέχεια θα περάσει τρεις εβδομάδες στην προεδρική κατοικία για να αναρρώσει.

«Πρέπει να είμαι λίγο προσεκτικός γιατί η επέμβαση φαίνεται απλή, αλλά η φυσιοθεραπεία και η ειδική θεραπεία είναι απαραίτητες για την ανάρρωση», δήλωσε την Τρίτη σε τηλεοπτική συνέντευξη. «Θα προσέχω πολύ τον εαυτό μου. Είμαι πολύ αισιόδοξος».

Ο Λούλα δήλωσε ότι θα είναι σε θέση να συνεχίσει τα προεδρικά του ταξίδια στο εξωτερικό μόνο στο τέλος Νοεμβρίου, όταν θα ταξιδέψει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να συμμετάσχει στην παγκόσμια συνάντηση COP28 για το κλίμα.

Ειδήσεις σήμερα:

Σουηδία: Γιατί υπάρχει έκρηξη βίας - Το δίκτυο Foxtrot, η «κουρδική αλεπού» και οι συμμορίες μεταναστών

Κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης: Είχαν 13.000 πελάτες - Προκάλεσαν 100 εκατ. ευρώ ζημιά στις εταιρείες

Θεσσαλονίκη: Zευγάρι Αλβανών με τα δύο ανίψια του πίσω από τα 580 κιλά κοκαΐνης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης