Παρά τις καταγγελίες για διαφθορά, ο Μενέντεζ θέλει να είναι ξανά υποψήφιος για τη Γερουσία

Παρά τις καταγγελίες για διαφθορά, ο Μενέντεζ θέλει να είναι ξανά υποψήφιος για τη Γερουσία

Ο γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ αντιστέκεται σε πιέσεις -ακόμη και μέσα από το κόμμα του- να παραιτηθεί και θέλει να διεκδικήσει την έδρα και το 2024

menendez_arthro
Ο γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ Μπομπ Μενέντεζ αναμένεται να δηλώσει, σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα Δευτέρα στις 11:30 (18:30 στην Ελλάδα), ότι θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή στις εκλογές του 2024, οπότε και λήγει η θητεία του.

Την περασμένη εβδομάδα, την Παρασκευή, έγινε γνωστή η παραπομπή του σε δίκη για κατηγορίες που σχετίζονται με διαφθορά. Ο Μενέντεζ κατηγορείται ότι δέχτηκε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε μετρητά και ράβδους χρυσού για να χρησιμοποιήσει την επιρροή του προς όφελος της Αιγύπτου.

Μετά την παραπομπή ο Μενέντεζ αποχώρησε προσωρινά από την προεδρία της πανίσχυρης επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας. Υπήρξαν, παράλληλα, φωνές που ζητούσαν και την παραίτησή του από τη Γερουσία, ακόμη και από συναδέλφους του, όπως ο γερουσιαστής Φέτερμαν.

Την πληροφορία για τη συνέντευξη Τύπου δημοσίευσε η εφημερίδα New Jersey Globe που επισημαίνει ότι ο Μενέντεζ δεν θα παραιτηθεί μεν από την έδρα του αλλά και ότι θα τη διεκδικήσει εκ νέου για μια ακόμη εξαετία. Τουλάχιστον ένα μέλος του Κογκρέσου από τους Δημοκρατικούς έχει εκφράσει την πρόθεσή του να διεκδικήσει την έδρα του Μενέντεζ στις επόμενες εκλογές.

Κλείσιμο
Ωστόσο, η απόφαση για επανεκλογή μπορεί να τον βάλει απέναντι στο Δημοκρατικό κόμμα το οποίο ενδέχεται να αποσύρει την υποστήριξή του προς το πρόσωπό του.

Λόγω και της σύνδεσης της υπόθεσης με την Αίγυπτο, όπως αναφέρει ο Guardian, ομάδες πίεσης στην Ουάσινγκτον ζητούν τώρα να επανεκτιμηθεί η εξωτερική βοήθεια προς το Κάιρο, έναν σημαντικό σύμμαχο στη Μέση Ανατολή με ανησυχητικό ιστορικό ανθρωπίνων δικαιωμάτων.




Ειδήσεις σήμερα:

Όλοι οι άνθρωποι του Κασσελάκη - Ποιοι παίρνουν ρόλο στη Βουλή και στο κόμμα

Ένοχη κατά πλειοψηφία η αναισθησιολόγος για το θάνατο της μικρής Μελίνας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη - Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου για την κακοκαιρία Elias
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης