Πόλεμος στην Ουκρανία: Σημαντική στρατιωτική ενίσχυση από ΗΠΑ - Παραδόθηκαν τα αμερικανικά τανκς Abrams

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σημαντική στρατιωτική ενίσχυση από ΗΠΑ - Παραδόθηκαν τα αμερικανικά τανκς Abrams

Η ανακοίνωση του Ζελένσκι - Αναμένεται να φτάσουν και άλλα αμερικανικά άρματα μάχης τους επόμενους μήνες 

abrams_tank
Στην Ουκρανία έφτασαν τα αμερικανικά τανκς Abrams, σε μία προσπάθεια τςη Δύσης να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το Κίεβο που έχει ζητήσει νέα όπλα και έχει καταφέρει σημαντικά πλήγματα στο αντίπαλο στρατόπεδο.

«Τα αμερικανικά τανκς έφτασαν στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με την ανακοίνωσή του να κάνει τον γύρο του Διαδικτύου. 

«Tα τανκς Abrams βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και ετοιμάζονται να ενισχύσουν τις ταξιαρχίες μας. Είμαι ευγνώμων στους συμμάχους μας που τήρησαν τις συμφωνίες», προσθέτει ο Ζελένσκι, σε ανάρτηση που έκανε μέσω Telegram. 

Περισσότερα άρματα μάχης M1 Abrams θα σταλούν τους επόμενους μήνες, δήλωσαν, δε, Αμερικανοί αξιωματούχοι, σημειώνοντας ότι αυτά που εστάλησαν στην Ουκρανία ήταν τα πρώτα από τα 31 που έχει υποσχεθεί να στείλει η κυβέρνηση Μπάιντεν.

Κλείσιμο
Τα Abrams θα είναι, μεταξύ άλλων, αρμάτων μάχης που θα έχει στο οπλοστάσιό του το Κίεβο και τα οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει για να ανακτήσει ρωσικά ελεγχόμενα εδάφη στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ουκρανίας, όπου οι μάχες συνεχίζονται εδώ και μήνες.  καταστραφούν.

Σημειώνεται ότι τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν όσο και ο ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν είχαν αναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ότι τα άρματα μάχης θα αποσταλούν εντός ημερών.

Η άφιξή τους αποτελεί μέρος μιας σημαντικής προσπάθειας των δυτικών συμμάχων - ανταποκρινόμενοι στις αδιάκοπες πιέσεις της Ουκρανίας - να παραδώσουν έναν ισχυρό οπλισμό. 

Υπενθυμίζεται ότι από τον Ιανουάριο, οι ΗΠΑ είχαν υποσχεθεί στην Ουκρανία ότι θα την ενισχύσουν στο μέτωπο του πολέμου με τανκς «Abrams».

Ειδήσεις σήμερα:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι την Πέμπτη - Επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου για την κακοκαιρία Elias

New York Times για την Ελλάδα: Ανθεί μετά από μία δεκαετία, είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες της Ευρώπης


Κασσελάκης μετά τη συνάντηση με τον Τσίπρα: Τον τιμώ, ελπίζω να φανώ αντάξιος της κληρονομιάς του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης