Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι «γυναίκες» του κυκλοφορούν με πανάκριβες τσάντες Gucci

Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι «γυναίκες» του κυκλοφορούν με πανάκριβες τσάντες Gucci

Η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας συνόδευσε τον Κιμ Γιονγκ Ουν στο πρόσφατο ταξίδι του στη Ρωσία κρατώντας δερμάτινη τσάντα Gucci, που κοστίζει 10.000 δολάρια - Με ακριβό ελβετικό ρολόι ο Κιμ, αδυναμία στον οίκο Dior έχουν η γυναίκα του, η αδελφή του και η κόρη του

kim5
Κατά το πρόσφατο ταξίδι του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία για να συναντήσει τον Βλαντιμίρ Πούτιν τα διεθνή μέσα, εκτός από την εμφανή στήριξη του ισχυρού άνδρα της Βόρειας Κορέας στον Ρώσο ηγέτη, έκαναν εκτενή αναφορά και στις πολυτελείς, πανάκριβες τσάντες που κρατούσαν οι γυναίκες που συνόδευαν τον Κιμ.

Ειδικότερα, η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσόε Σον Χούι έφτασε στη Ρωσική Άπω Ανατολή κρατώντας μια vintage δερμάτινη τσάντα Gucci, η τιμή της οποίας ανέρχεται στα 9.300 ευρώ! Και αυτό επειδή η τσάντα «Zumi» του οίκου Gucci έχει αποσυρθεί πλέον από την κυκλοφορία και πωλείται μόνο «δεύτερο χέρι» μέσω σχετικής ιστοσελίδας στο διαδίκτυο. Όταν κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2019 η συγκεκριμένη τσάντα, η οποία είναι κατασκευασμένη από δέρμα στρουθοκαμήλου, η τιμή της ανερχόταν στα 9.370 ευρώ. Η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, έμπειρη διπλωμάτης, φανατική καπνίστρια, όπως άλλωστε και ο Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά και «γερό ποτήρι», σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, θέλησε, όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα και η ιστοσελίδα NK News, να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της κατά την επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία.

kim1
Η υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Τσόε Σον Χούι


Κλείσιμο
Όμως, η Τσόε Σον Χούι δεν ήταν η μόνη γυναίκα της αποστολής από τη Βόρεια Κορέα με αδυναμία στις πανάκριβες τσάντες από τη Δύση. Και η δυναμική αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, η Κιμ Γιο Τζονγκ, γνωστή για τις συχνές απειλές που συχνά εξαπολύει κατά των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, συμμετείχε στην ίδια αποστολή κρατώντας μια ολοκαίνουργια δερμάτινη τσάντα «Lady Dior» η τιμή της οποίας ανέρχεται στα 6.400 ευρώ!

kim
Η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, Κιμ Γιο Τζονγκ


Μόνη εξαίρεση αποτέλεσε η Χιον Σονγκ Γουόλ, η οποία συνόδευσε τον Κιμ στο ταξίδι στη Ρωσική Άπω Ανατολή κρατώντας μια οικονομική τσάντα κατασκευασμένη στην Κίνα με τιμή γύρω στα 7 ευρώ. Η Γουόλ υπήρξε διάσημη ποπ τραγουδίστρια στη Βόρεια Κορέα και τέως αρχηγός της δημοφιλούς μπάντας Moranbong Band. Η μπάντα πρωτοεμφανίστηκε το 2012 και αποτελείται μόνο από νεαρά κορίτσια, τα οποία επέλεξε ο ίδιος ο Κιμ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνή Τύπου η Γουόλ υπήρξε ερωμένη του «κληρονομικού» ηγέτη της Βόρειας Κορέας και από το 2017 είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος των Εργατών της Κορέας.

kim2
Η Χιον Σονγκ Γουόλ


Ο λόγος που τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όπως οι Times του Λονδίνου και το BBC ασχολήθηκαν με τις πανάκριβες τσάντες των κυριών που συνόδευαν τον Κιμ στη Ρωσία είναι επειδή στη Βόρεια Κορέα η μυστική αστυνομία εποπτεύει με αυστηρότητα, ώστε να μην παρεισφρέουν «κακές επιρροές» από τη Δύση στη χώρα. Ως τέτοιες επιρροές εκλαμβάνονται από το καθεστώς της δυναστείας των Κιμ, τα ακριβά μπραντ, οι ταινίες, οι τηλεοπτικές σειρές αλλά ακόμα και το... στάιλινγκ στα μαλλιά. Επίσης, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πώς αυτές οι πανάκριβες τσάντες περιήλθαν στην κατοχή των ισχυρών γυναικών της Βόρειας Κορέας αφού η Δύση έχει επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις στη χώρα.

Πάντως, αν και η Βόρεια Κορέα, ένα κράτος με πληθυσμό 26 εκατομμύρια, έχει βρεθεί συχνά αντιμέτωπη με ελλείψεις βασικών αγαθών και λιμό, η ελίτ του καθεστώτος δείχνει αδυναμία στα ακριβά μπραντ που προέρχονται από τη Δύση. Η ακριβή σαμπάνια, το καλό κονιάκ και τα ακριβά αυτοκίνητα περιλαμβάνονται στις «αδυναμίες» του ίδιου του Κιμ και των λίγων εκλεκτών που τον περιβάλλουν. Αν και εδώ και 15 χρόνια η διεθνής κοινότητα έχει επιβάλλει κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα εξαιτίας του πυρηνικού της οπλοστασίου φαίνεται πως πάντα υπάρχουν κρυφές δίοδοι για να «γλιστρήσουν» στη χώρα μερικές από τις ακριβές απολαύσεις του δυτικού κόσμου. Αλλά, παρά τις κυρώσεις και το αντίθετο μπορεί να συμβεί, δηλαδή, εισαγωγές προϊόντων της Βόρειας Κορέας σε χώρες της Δύσης. Το 2020 οι Αρχές στις ΗΠΑ εντόπισαν και επέβαλαν πρόστιμο σε αμερικάνικη εταιρεία η οποία εισήγαγε
μέσω της Κίνας ψεύτικες βλεφαρίδες κατασκευασμένες στη Βόρεια Κορέα.

Με ακριβό ελβετικό ρολόι ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Αν και τα τελευταία χρόνια το καθεστώς στη Βόρεια Κορέα έχει εντείνει τις προσπάθειες για να αποφύγει η χώρα την επιρροή από τη Δύση χαρακτηρίζοντας την «καπιταλιστική κουλτούρα» σαν όπλο των καπιταλιστικών χωρών για να καταστρέψουν τη χώρα του, ο ίδιος δεν λέει όχι στα ακριβά αγαθά του καπιταλισμού. Έτσι, στην πρόσφατη συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο Κιμ φορούσε το αγαπημένο του ελβετικό ρολόι «IWC Portofino Automatic». Η τιμές του συγκεκριμένου ρολογιού κυμαίνεται από 5.000 μέχρι 20.000 ελβετικά φράγκα και παραπάνω, ανάλογα με το μοντέλο.

kim4
Το ελβετικό ρολόι του Κιμ Γιονγκ Ουν


Αλλά και η σύζυγος του Κιμ Γιονγκ Ουν, Ρι Σολ Γιου, έχει πραγματοποιήσει δημόσιες εμφανίσεις στο πλευρό του συζύγου της με τσάντα του οίκου Dior ενώ η κόρη του ζεύγους και διάδοχος του Κιμ, η 10χρονη Κιμ Τζου Άε, εμφανίστηκε τον περασμένο Μάρτιο για να παρακολουθήσει μαζί με τον πατέρα της την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Hwasong - 17 φορώντας παιδικό τζάκετ του οίκου Dior, η τιμή του οποίου υπολογίζεται στα 1.780 ευρώ.

Φωτογραφίες από την ιστοσελίδα NK News και το KCNA (κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας)

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτό είναι το «κολαστήριο» της 22χρονης στον Βόλο – «Δεν είχαμε δει ποτέ το κορίτσι» λένε οι γείτονες

Θήβα: Απώλεια στήριξης η αιτία της πτώσης του μονοκινητήριου αεροπλάνου - Βίντεο από πτήση πάνω από την Υλίκη

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Το επιτελείο Κασσελάκη δημοσιοποίησε τα ονόματα των υποστηρικτών του - Ποιον ξέχασαν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης