Ναγκόρνο Καραμπάχ: Πέντε παραβιάσεις της εκεχειρίας μετά την έναρξη της εφαρμογής της, λέει η Ρωσία

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Πέντε παραβιάσεις της εκεχειρίας μετά την έναρξη της εφαρμογής της, λέει η Ρωσία

Χωρίς «τελική συμφωνία» οι πρώτες συζητήσεις Αζερμπαϊτζάν - Αρμενίας για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

nagorno_karabakh_1
Από τις δηλώσεις για την τήρηση της εκεχειρίας, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι τελικά καταγράφηκαν πέντε παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, την επομένη της έναρξης εφαρμογής της στο πλαίσιο της συνθηκολόγησης των Αρμενίων αυτονομιστών απέναντι στην επίθεση αστραπή του Αζερμπαϊτζάν.

«Μετά την επίτευξη της συμφωνίας κατάπαυσης των εχθροπραξιών, πέντε παραβιάσεις της εκεχειρίας καταγράφηκαν στις συνοικίες Σούσα (δύο) και Μαρτακέρτ (τρείς)» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

 Για νέο γύρο συνομιλιών σε σύντομο χρονικό διάστημα συμφώνησαν Μπακού και Γερεβάν

Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν και οι Αρμένιοι από το Ναγκόρνο Καραμπάχ συμφώνησαν νωρίτερα να συναντηθούν και πάλι σύντομα, όπως ανέφερε η προεδρία του Αζερμπαϊτζάν, έπειτα από έναν πρώτο γύρο συνομιλιών που ακολούθησε τη συντριπτική ήττα των δυνάμεων του Καραμπάχ αυτή την εβδομάδα.

Η αζερική πλευρά συμφώνησε σε ένα αίτημα από τους Αρμένιους του Καραμπάχ να παράσχει επειγόντως βασικά τρόφιμα και καύσιμα, ανέφερε η προεδρία.

Κλείσιμο
Η αντιπροσωπεία του Αζερμπαϊτζάν παρουσίασε στους Αρμένιους του Καραμπάχ σχέδια για ενσωμάτωσή τους στο Αζερμπαϊτζάν στις συνομιλίες που διεξήχθησαν στην αζερική πόλη Γέβλαχ, προστίθεται στην ανακοίνωση της αζερικής προεδρίας.

«Συζητήθηκαν θέματα επανένταξης του αρμενικού πληθυσμού του Καραμπάχ, αποκατάστασης υποδομών και οργάνωσης των δραστηριοτήτων στη βάση του Συντάγματος και των νόμων της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν», ανέφερε.

«Σχεδιάζεται να παρασχεθούν γρήγορα καύσιμα για τα συστήματα θέρμανσης νηπιαγωγείων και σχολείων, καθώς και να υπάρξει μέριμνα για τις ανάγκες επείγουσας ιατρικής φροντίδας και υπηρεσιών κατάσβεσης πυρκαγιών, και για να παρασχεθεί οικονομική αρωγή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Απεργία τέλος, ταλαιπωρία... δίχως τέλος: Παράνομες οι κινητοποιήσεις σε Μετρό και ΗΣΑΠ, αλλά οι συρμοί δεν φεύγουν

Αχτσιόγλου: Έχω σχέδιο να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και εγώ η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός - Έχει κενά ο λόγος του Κασσελάκη

Τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τις νέες ταυτότητες - Αναλυτικά η διαδικασία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης