FT: Επενδυτές από Κατάρ και Εμιράτα συνομιλούν με τον όμιλο της «Daily Mail» για να εξαγοράσουν την Telegraph

FT: Επενδυτές από Κατάρ και Εμιράτα συνομιλούν με τον όμιλο της «Daily Mail» για να εξαγοράσουν την Telegraph

Η εφημερίδα στην οποία αρθρογραφούσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον θα βγει στο «σφυρί» τις επόμενες εβδομάδες

shutterstock_628609670
Σε συνομιλίες με τον βρετανικό όμιλο εφημερίδων «Daily Mail» και «General Trust» (DMGT) βρίσκονται επενδυτές του Κατάρ με στόχο την εξαγορά του μιντιακού ομίλου της Telegraph, αναφέρουν σε άρθρο τους οι «Financial Times» .

O μιντιακός όμιλος «DMGT», ο οποίος έχει στη φαρέτρα του τις εφημερίδες «Daily Mail», «i» και «Metro», αναζητά εναγωνίως χρηματοδότες προκειμένου να κλείσει μία συμφωνία, ύψους 500 εκατομμυρίων λιρών (624 εκατομμύρια δολαρίων), για να αποκτήσει τους τίτλους της βρετανικής ανταγωνιστικής εφημερίδας «Telegraph».

Από την πλευρά του, ο μιντιακός κολοσσός «TMG», που κατέχει τις εφημερίδες Telegraph, την κυριακάτικη έκδοσή της καθώς και το περιοδικό «The Spectator», δεν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια.

Ο επενδυτικός κολοσσός Goldman Sachs και η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών συμβουλών και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων «Lazard» έχουν αναλάβει ηγετικό ρόλο στην πώληση της εφημερίδας «Telegraph». Η εφημερίδα αναμένεται να βγει στο «σφυρί» τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Κλείσιμο
Ωστόσο, ο αραβόφωνος ιστότοπος «ArabNews» ανέφερε ότι η εφημερίδα, στην οποία αρθρογραφούσε o Mπόρις Τζόνσον, προτού αναλάβει την πρωθυπουργία της Μεγάλης Βρετανίας , θα εκτεθεί σε δημοπρασία το φθινόπωρο.

Νωρίτερα φέτος, η Lloyds Banking Group ανέλαβε τον έλεγχο του μιντιακού ομίλου «TMG» έως ότου βρεθεί νέος ιδιοκτήτης, μετά από διαμάχη του δανειστή και της οικογένειας Barclay για χρέη που αφορούσαν τη θυγατρική της τράπεζας Bank of Scotland, ύψους περίπου ενός δισεκατομμυρίου λιρών.

Το 2004, τα αδέρφια David και Frederick Barclay είχαν εξαγοράσει την« TMG» έναντι 665 εκατομμυρίων λιρών. Οι πιθανοί επενδυτές του Κατάρ θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως αναφέρουν αραβόφωνα και βρετανικά δίκτυα.

Η επενδυτική εταιρεία «RedBird IMI», με έδρα το Άμπου Ντάμπι και επικεφαλής τον Jeff Zucker, είχε επίσης συνομιλίες με την μιντιακή αυτοκρατορία «DMGT» αλλά και με την οικογένεια Barclay - πρώην ιδιοκτήτες της TMG - προκειμένου να τους βοηθήσουν στην προσπάθεια εξαγοράς της Telegraph.

«Τα τελευταία χρόνια μας προσέγγισαν και είχαμε συνομιλίες με αρκετούς επενδυτές της Μέσης Ανατολής που έδειξαν ενδιαφέρον να εκφράσουν την δική τους προσφορά για την εξαγορά της «Daily Telegraph», ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ομίλου «DMGT», Sean Walsh.

«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε επίσημη σχέση με επενδυτές. Ωστόσο, εάν το κάναμε, αυτό θα γινόταν μόνο εάν διαθέτουμε την πλειοψηφία του οικονομικού και μετοχικού κινδύνου και τον έλεγχο που απαιτείται για να επενδύσουμε στην επιχείρηση προστατεύοντας τη συντακτική της ανεξαρτησία», πρόσθεσε.



Ειδήσεις σήμερα

Κασσελάκης: Δεν θέλω να παραιτηθούν από βουλευτές Ακρίτα, Αποστολάκης και Ηλιόπουλος

Δεν παραιτούμαι από βουλευτής για τον Κασσελάκη, λέει η Ακρίτα - «Είχα συμφωνήσει με τον Τσίπρα να γίνω υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης