ΗΠΑ: «Ο Μέρντοχ συχνά εύχεται τον θάνατο του άλλοτε φίλου του Τραμπ»

ΗΠΑ: «Ο Μέρντοχ συχνά εύχεται τον θάνατο του άλλοτε φίλου του Τραμπ»

Ο συγγραφέας Μάικλ Γουλφ περιγράφει σε νέο του βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, τις διακυμάνσεις στη σχέση του Αυστραλού μεγιστάνα των media με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ

trump-murdoch_new
Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε το κατώφλι του Λευκού Οίκου, ο Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, τον αποκαλούσε «γ@μ..ένο ηλίθιο». Στη διάρκεια της προεδρικής του θητείας όμως, ο Μέρντοχ άρχισε να στηρίζει τον Τραμπ. 

Στη συνέχεια, βλέποντας τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πτώση των ποσοστών του Τραμπ, λίγο πριν τις εκλογές του 2020, ο Μέρντοχ έκανε ξανά «κωλοτούμπα». Τα τελευταία χρόνια, ο Aυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ βλέπει ως εχθρό του τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ κι εύχεται συχνά να πεθάνει, όπως αναφέρει στο νέο του βιβλίο ο συγγραφέας Μάικλ Γουλφ.

Όταν ο Τραμπ αποφάσισε να διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στο Λευκό Οίκο ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του τον Νοέμβριο του 2022, ο Μέρντοχ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την οργή του. Έκτοτε, όπου βρεθεί κι όπου σταθεί, εύχεται ακόμη και τον θάνατό του, γράφει ο συγγραφέας Μάικλ Γουλφ στο βιβλίο του για τον μεγιστάνα των ΜΜΕ υπό τον τίτλο: «The Fall: The End of Fox News and the Murdoch Dynasty» («H Πτώση: Το Τέλος του Fox News και της Δυναστείας Μέρντοχ»), που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ.

Όπως υποστηρίζει ο Γουλφ στο βιβλίο του, αντίτυπο του οποίου εξασφάλισε η βρετανική εφημερίδα «The Guardian», ο Μέρντοχ που χτυπήθηκε ξανά από τα βέλη του έρωτα στα 92 του, έχει εξελιχθεί σε «άσπονδο εχθρό» του τέως προέδρου των ΗΠΑ εκφράζοντας συχνά σκέψεις όπως: «Όλα θα λύνονταν αν…» και «Πώς μπορεί να είναι ακόμα ζωντανός, πώς μπορεί; Τον έχετε δει; Είδατε πώς είναι; Τι τρώει;».

Κλείσιμο
Ο Γουλφ έχει γράψει δύο βιβλία για τον Τραμπ και ένα για τον Μέρντοχ, υπό τον τίτλο: «The Man Who Owns The News». Όπως λέει στο νέο του βιβλίο, πιθανόν είναι «ο δημοσιογράφος που γνωρίζει καλύτερα τον Μέρντοχ από οποιονδήποτε άλλον και δεν είναι στη δούλεψή του».

Για το νέο του βιβλίο, όπως λέει, βασίστηκε σε περιστατικά και καταστάσεις των οποίων ο ίδιος «υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας ή σε μαρτυρίες ατόμων που μετείχαν σε αυτά».

Μετά την κάθοδο του Τραμπ στην πολιτική το 2015 και την κατάκτηση τον επόμενο χρόνο της προεδρίας των ΗΠΑ, ο Μέρντοχ τον στήριξε ενεργά μέσω του Fox News και άλλων ΜΜΕ της δεξιάς αυτοκρατορίας του. O Μέρντοχ σταμάτησε να τον στηρίζει, σύμφωνα με τον Γουλφ, τη βραδιά των εκλογών του 2020 και πριν την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων, όταν το κανάλι «Fox News» ανακοίνωσε την πρόβλεψη ότι ο Μπάιντεν θα επικρατήσει στην Αριζόνα.

Το γεγονός αυτό εξόργισε τον Τραμπ και το επιτελείο του ξεκινώντας μια εκστρατεία ψεμάτων περί νοθείας στις κάλπες, γεγονός που οδήγησε στην επίθεση των εξτρεμιστών οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021.

«Από όλους τους αδυσώπητους εχθρούς του Τραμπ ο Μέρντοχ είναι αυτός που αφρίζει περισσότερο. Η σχετικά ήπια στάση του στις αρχές της προεδρίας Τραμπ, όταν τον απέρριπτε αναστενάζοντας ως "γ@μ...ένο ηλίθιο" έγινε τώρα ένα μείγμα οργής και αντεγκλήσεων», γράφει ο Γουλφ.

Όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μέρντοχ «όπως και μεγάλος μέρος του κατεστημένου στους Ρεπουμπλικανούς πείστηκαν ότι επιτέλους ο Τραμπ ήταν ευάλωτος. Ότι είχε αποδυναμωθεί αρκετά η επιρροή του στην εκλογική βάση και τους Ρεπουμπλικανούς πολιτικούς και ότι τώρα ήρθε η ώρα να τον αποτελειώσει», γράφει ο Γουλφ.

Ωστόσο, ο Τραμπ, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει 91 ποινικές κατηγορίες και δεν έχει πλέον την στήριξη της μιντιακής αυτοκρατορίας του Μέρντοχ, διατηρεί σαφές προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις έναντι των άλλων διεκδικητών του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, που θα τον φέρει αντιμέτωπο με τον Μπάιντεν στις προεδρικές του 2024.



Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο: «Είναι ιδιωτικός χώρος, υπάρχουν όρια» - Η αντίδραση Κασσελάκη όταν οι κάμερες τον ακολούθησαν στο γυμναστήριο

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία - Σε εκκρεμότητα πόσες σχολικές μονάδες θα επαναλειτουργήσουν


Κολυδάς κατά Μαρουσάκη για την πρόγνωση νέας ισχυρής κακοκαιρίας - «Θα έχουμε βροχές, αλλά όχι κάτι σημαντικό»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης