Ο Μέρντοχ «τορπιλίζει» την υποψηφιότητα Τραμπ - Δεν θα τον στηρίξουν οι εφημερίδες του

Ο Μέρντοχ «τορπιλίζει» την υποψηφιότητα Τραμπ - Δεν θα τον στηρίξουν οι εφημερίδες του

Διπλό το μήνυμα από τον μεγιστάνα του Τύπου - Ο Τραμπ δεν θα υποστηριχθεί, η προτίμηση της News Corp θα είναι ον κυβερνήτης της Φλόριντας, Ρον ΝτεΣάντις 

Rupert_Murdoch
Τα μέσα ενημέρωσης του Ρούπερτ Μέρντοχ δεν θα στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ σε περίπτωση που είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, προειδοποίησε ο ίδιος ο μεγιστάνας του Τύπου τον πρώην πρόεδρο.

Αντί για τον Τραμπ, μάλιστα, το ενδιαφέρον του Μέρντοχ θα στραφεί ανοιχτά στον κυβερνήτη της Φλόριντας Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος θεωρείται το «δυνατό χαρτί» των Ρεπουμπλικανών για το 2024.

Η πλευρά του Μέρντοχ δυσαρεστήθηκε έντονα –και δεν το έκρυψε- από τις απογοητευτικές επιδόσεις των εκλεκτών του Τραμπ κατά τις ενδιάμεσες εκλογές. Η κριτική ήταν καυστική για τον «αποτυχημένο» Τραμπ που σέρνει τους Ρεπουμπλικανούς από το ένα φιάσκο στο άλλο.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει ο Guardian, η «αυτοκρατορία» του Μέρντοχ (Fox News, Wall Street Journal, New York Post) θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, εγκαταλείποντας τον Τραμπ και τη φθίνουσα πολιτική του επιρροή στην αμερικανική πολιτική.

Στέλεχος της News Corp με υψηλή θέση είπε στην i newspaper ότι «το ξεκαθαρίσαμε στον Ντόναλντ. Έγιναν μεταξύ συζητήσεις όπου ο Ρούπερτ κατέστησε σαφές στον Ντόναλντ ότι δεν μπορούμε να στηρίξουμε μια υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο.

Το μήνυμα υπέρ του ΝτεΣάντις έστειλε και ο Λάχλαν Μέρντοχ, ο μεγαλύτερος γιος του μεγιστάνα του Τύπου και διαφαινόμενος διάδοχός του στην ηγεσία των εταιρειών. Εξάλλου στην News Corp βλέπουν τον ΝτεΣάντις σαν μια «εξευγενισμένη» εκδοχή του Τραμπ.

Η αλλαγή στάσης που εκφράστηκε σε τόσο υψηλό επίπεδο έρχεται λίγες ώρες πριν από την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση του Τραμπ ότι θα επιδιώξει να διεκδικήσει και πάλι την προεδρία το 2024. Ήδη έχει στρέψει τα πυρά του και κατά του Μέρντοχ για την θερμή στήριξη στον κυβερνήτη της Φλόριντας, αλλά και στον ίδιο τον Ντε Σάντις που αποκαλεί «μέσο Ρεπουμπλικανό κυβερνήτη», δηλαδή όχι τίποτα σπουδαίο.

Ο νυν πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έχει εκφράσει την επιθυμία του να είναι υποψήφιος (στα 82 του) το 2024, αλλά την οριστική του απόφαση θα λάβει στις αρχές του 2023.


Ειδήσεις σήμερα:

«Έχασε πολύ αίμα στην έκρηξη, ζει από θαύμα», λέει η μητέρα της Ελληνίδας στην Κωνσταντινούπολη

Θανατηφόρο τροχαίο στο Περιστέρι - Φορτηγό παρέσυρε 29χρονο και τον σκότωσε

«Θέλω να δικαιώσω την ψυχούλα του παιδιού μου» λέει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης